Uncategorized

A horvátok első gólja – ismerős?

A magyar válogatott nagyon nehéz helyzetbe kényszerül a selejtezőkön, ugyanis a selejtezőcsoport éllovasai vendégeként kell kiharcolnia a kuparészvételt, az utolsó fordulókban – az egyik szomszédos ország ellen viszont kikap 3-0-ra, az első gólt nagyon a mérkőzés elején, egy hatalmas védői hibából kapva. Ugye, hogy mindenkinek a csütörtöki események jutnak eszébe a leírás alapján? Pedig ugyanez a közelmúltban már megtörtént egyszer.

2013-ban a magyar válogatott Románia ellen játszott világbajnoki-selejtező mérkőzést, ám a második percben, Guzmics Richárd hibájából a második percben gólt kapott. (A videón 1:15-től látható ez a jelenet.)

Guzmics Richárd hibája 1:15-től látható. (Forrás: YouTube)

A nemzeti csapatunk 2019-ben az Európa-bajnokság-selejtezőjében Horvátország ellen játszott, és Kádár hibájából az ötödik percben gólt szerzett az ellenfél. (A felvételen 0:11-től.)

A két hiba – két gól kísértetiesen hasonlít egymásra, ahogy az is, hogy mind a két mérkőzés vége 3:0 lett az ellenfélnek és mind a kettő idegenben volt. Azért reméljük, hogy nem kapunk ki a walesiektől 8:1-re, és ezáltal nem folytatódik ez a hasonlóság.