Barcelona

Brexit esetén Lionel Messi nem biztos, hogy játszhat az UK-ban.

Lionel Messi talán sose kapja meg az esélyt, hogy elfelejtse a tavalyi anfieldi emléket, ha a Brexit miatt kitiltják az UK-ból.

Az argentin szupersztárt korábban a spanyol bíróság elítélte adócsalásért.

Az ötszörös Aranylabda győztes jelenleg EU állampolgárnak számít, hiszen spanyol-argentin kettős állampolgár, így jelenleg szabadon utazhat az UK-ba, mivel nem erőszakos tettért ítélték el.

Lewis Silkin bevándorlási ügyvéd figyelmeztette a játékosokat, hogy komoly problémákkal nézhetnek majd szembe azok akiket elítéltek, ha az UK elhagyja az EU-t.

Az Athleticnek adott interjújában elárulta: „Az Európai mérkőzések speciális esetek. Ha Európai Uniós elítélt állampolgár vagy, akkor elutazhatsz az UK-ba mindaddig, amíg nem veszélyeztetted a nemzet biztonságát.”

„Ha nem vagy EU állampolgár és elítélnek vagy börtön büntetést kapsz (még ha felfüggesztett, akkor is) nem engednek be az UK-ba.”

„Rengeteg híres focista van akiket elítéltek és felfüggesztett börtönt kaptak adó fizetés elkerülésért. Nekik jelenleg nem kell aggódniuk az EU útlevél miatt.”

„Viszont a Brexit utáni időszakban valószínűleg nem léphetnek majd be az országba, mert ugyan úgy fogják kezelni őket, mint jelenleg az EU-n kívülieket.”

forrás: FOX Sport