Premier LeagueManchester City

Quo Vadis Guardiola?

Úgy tűnik nem csak Manchester vörös felén gyűlnek sötét felhők. Guardiola csapata természetesen így is jobban áll a Manchester Unitednál, de a hétvégi Wolfes elleni vereség több mint fájó pont.

Guardiola negyedik szezonját kezdte a dúsgazdag Citynél, a megítélése, úgy ahogy a Bayern Münchennél volt itt is vegyes. Egymás után két rekord pontszámú bajnoki címet ünnepelhetett csapatával, utoljára Sir Alexnek sikerült a címvédés 2008/09-ben (nem mellesleg ő akkor másodjára triplázott), és hatalmas a dominancia. Mindkét szezonban 6-6 mérkőzésen vesztett csak pontot, 2 éve 19 pontot vert a második Unitedre, tavaly a Liverpoollal együtt agyonverték a mezőnyt.

Viszont az érem másik oldala a nemzetközi szereplés nem fényes. Guardiola első évében a Monaco a legjobb 16 között állította meg kékeket, míg az elmúlt két évben mindkétszer a negyeddöntő volt a végállomás, és mindkétszer hazai rivális vetett véget a Manchester City és Pep Guardiola BL álmainak.

Új szezon, új kihívások

Idei év nagy kérdése volt, tudja e még a sztárcsapatát motiválni a spanyol mester és a jelek egyenlőre nem ezt mutatják. Guardiola brutális kerettel rendelkezik, gyakorlatilag az első meccstől kezdve rotálja a középpályát és a támadó hármast is. Ahol gondban van az a középhátvéd poszt. Stones és Laporte is kidőlt, így Otamendi az egyetlen középhátvéd, mellette a legutóbbi mérkőzéseken Fernandinho szerepelt.

8 forduló alatt háromszor vesztettek pontot (1 döntetlen, 2 vereség), ez tavalyelőtt a 23., tavaly a 18. Kör után következett be. Ember emlékezet óta nem volt hazai meccsük, ahol nem szereztek gólt.

Guardiola egyértelműen ebben a legjobb, a 38 forduló alatt dominál a csapatával, 8 bajnoki címe van az elmúlt évekből. Az egyenes kieséses rendszer viszont nem az ő világa. Főleg a BL döntő távoli, pedig mind a Bayern, mind pedig a City vezetői kimondva kimondatlanul a nemzetközi sikereket várják el tőle!

Nagyon könnyű BL csoportban van a továbbjutás nem lehet gond, a folytatást tavasszal meglátjuk majd.

Tegnapi vereségével a bajnokságban immár 8 pont a hátránya a nagy rivális Liverpoollal szemben, akivel a 12. fordulóban találkozik Pep Guardiola csapata idegenben. Addig két rangadó is vár Kloppékra, míg a Citynek könnyebb ellenfelei lesznek, de ha marad ez a különbség nagy lesz a nyomás a címvédőn!

És a fő kérdés mi lesz az elsődleges, triplázás, vagy BL?