La LigaArsenalAtletico MadridPremier LeagueReal Madrid

A Reyes család: túlélni egy tragédiát

Francisco Reyes: „Csak sírunk”

José Antonio Reyes halála óta édesapja először adott interjút. Az Arsenal, az Atletico Madrid, a Real Madrid és a Sevilla volt futballistája csupán 35 éves volt, amikor tragikus autóbalesetet szenvedett.

A négy hónappal a balesetet követően vigasztalhatatlanok: „Ha egyedül vagyunk, egyszerűen sírva fakadunk. Nem is beszélgetünk, mert ha megszólalunk, egyből elkap a sírás akkor is.”-mondta el a gyászoló édesapa. És felesége állapota még rosszabb.

„A feleségem állapota aggasztó. Egész nap ki sem mozdul a házból. Vigasztalhatatlan. Felkel, egész nap a szobában ül, téblábol, és aztán lefekszik.”

Elmondta, hogy minden a fiára emlékezteti, de ezen nem is akarnak változtatni. Olyannak látják, amilyen életében volt. „Nem feledjük a mosolyát, milyen nagyon szeretetteljes volt. A világon a legjobb. Nem a sportoló, hanem az ember.” -mondta a megtört apa. „Nincs honnan erőt merítsünk, értelmét vesztette az életünk.”

Az a nap

Elmesélte a baleset perceit, ahogyan azt a család élte meg:

„Kiszaladtam a gyógyszertárba, amikor a feleségem felhívott, hogy rengeteg rendőr autót és tűzoltó autót lát szirénázva vonulni. És hogy hívta Antoniot, meg a vele utazók telefonját is, de egyikük sem veszi fel. Hogyan is vehették volna már fel…”

Jogi lépések

A futballista édesapja az interjú során arról beszélt, hogy a család jogi lépéseket készül tenni Santiago Cañizares ellen. A volt kapus, jelenleg exportőr és médiakommentátor elsők között mondott véleményt a balesetet követően, amiben egyertelműen Reyes-t okolta: ” A balesetet Reyes felelőtlensége okozta, nem kell száguldozni az autópályán sem.” Jesus Reyes, Antonio testvére úgy nyilatkozott, hogy „nagyon ideges Cañizaresre”. Ahogy a vizsgálat lezárul, és megkapják a hivatalos jelentést a balesetet kivizsgáló bizottságtól, azonnal feljelentést tesz ellene. A jelenleg ismert információk alapján ugyanis a tragédiát egyik hátsó kerék meghibásodása okozta. Az elhunyt játékos a balesetet megelőző napon ezért járt is szervízben az autóval, mert a kerékben alacsony volt a nyomás, és a kerekek, gumiabroncsok cseréjét tervezte.

José Antonio Reyes júniusban hunyt el, amikor Sevilla irányába tartott hazafelé az autópályán. Az autóban vele utazó unokatestvére, Jonathan Reyes (23) szintén életét vesztette a balesetben. A harmadik utas, aki a játékos nagybátya, Juan Manuel Calderon, súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban került kórházba. Testének több, mint 60%-a égett meg a kigyulladt autóban.

Megtört család

Reyes három gyermek édesapja, fia a Real Madrid Castilla-ban nevelkedik, és a klub elnöke, Florentino Perez személyesen is kíván a sorsáról gondoskodni nagykorúságáig. Reyes özvegye drasztikus változásokat vitt véghet az utóbbi hetekben. A régi barátokkal megszakította a kapcsolatot, üzeneteikre nem váaszol.

Minden jel arra utal, hogy szeretné a két kislányának az életét normális, nyugodt mederbe terelni. Alig néhány emberrel tart kapcsolatot a régi társaságukból, egyikük véleménye szerint Noelia Lopez a kislányok érdekében tett így. Továbbra is Utrera-ban laknak, és ugyanabba az iskolába járnak. Noélia és Triana viszont elvesztették édesapjukat, és a régi ismerősök folyamatos jelenléte megnehezíthette számukra a megnyugvást. Továbbá bátyjuk a Castilla bentlakásos akadémiájára került, nagyon hiányzik testvéreinek, érthetően.

Az özvegy és a gyászoló családtagok között pedig gazdasági okokból feszültség alakult ki, így a lányok a nagyszüleikkel is alig találkozhatnak. Noélia López néhány éve vesztette el öccsét, most a férjét.

Az egész Reyes családot egyszerre súlytó dupla gyász, Antonio és Jonathan elvesztése plusz az azóta is orvosi kezelések alatt álló Juan Manuel egy nagyon nagy lelki erőpróba mindannyiuk számára.

A Reyes halála óta eltelt időben úgy tűnik, mindenki próbálja túlélni, folytatni az életét. A gyászoló szülők vigasztalhatatlan fájdalmat élnek át, a családtagok talán még magukhoz sem tértek a gyász sokkjából, az özvegy a lányai érdekeit védi érthetően. Talán egyszer eljön a megnyugvás ideje is, most még inkább a felelőst és az okokat kutatják, és kiutat keresnek.

Az alábbi video Antonio Reyes emlékére készült:

Forrás, képek és video: Marca, 20 minutos, El Mundo, AS.