A Reyes család: túlélni egy tragédiát

Francisco Reyes: “Csak sírunk”

José Antonio Reyes halála óta édesapja először adott interjút. Az Arsenal, az Atletico Madrid, a Real Madrid és a Sevilla volt futballistája csupán 35 éves volt, amikor tragikus autóbalesetet szenvedett.

A négy hónappal a balesetet követően vigasztalhatatlanok: “Ha egyedül vagyunk, egyszerűen sírva fakadunk. Nem is beszélgetünk, mert ha megszólalunk, egyből elkap a sírás akkor is.”-mondta el a gyászoló édesapa. És felesége állapota még rosszabb.

“A feleségem állapota aggasztó. Egész nap ki sem mozdul a házból. Vigasztalhatatlan. Felkel, egész nap a szobában ül, téblábol, és aztán lefekszik.”

 

Elmondta, hogy minden a fiára emlékezteti, de ezen nem is akarnak változtatni. Olyannak látják, amilyen életében volt. “Nem feledjük a mosolyát, milyen nagyon szeretetteljes volt. A világon a legjobb. Nem a sportoló, hanem az ember.” -mondta a megtört apa. “Nincs honnan erőt merítsünk, értelmét vesztette az életünk.”

Az a nap

Elmesélte a baleset perceit, ahogyan azt a család élte meg:

“Kiszaladtam a gyógyszertárba, amikor a feleségem felhívott, hogy rengeteg rendőr autót és tűzoltó autót lát szirénázva vonulni. És hogy hívta Antoniot, meg a vele utazók telefonját is, de egyikük sem veszi fel. Hogyan is vehették volna már fel…”

A baleset helyszíne

Jogi lépések

A futballista édesapja az interjú során arról beszélt, hogy a család jogi lépéseket készül tenni Santiago Cañizares ellen. A volt kapus, jelenleg exportőr és médiakommentátor elsők között mondott véleményt a balesetet követően, amiben egyertelműen Reyes-t okolta: ” A balesetet Reyes felelőtlensége okozta, nem kell száguldozni az autópályán sem.” Jesus Reyes, Antonio testvére úgy nyilatkozott, hogy “nagyon ideges Cañizaresre”. Ahogy a vizsgálat lezárul, és megkapják a hivatalos jelentést a balesetet kivizsgáló bizottságtól, azonnal feljelentést tesz ellene. A jelenleg ismert információk alapján ugyanis a tragédiát egyik hátsó kerék meghibásodása okozta. Az elhunyt játékos a balesetet megelőző napon ezért járt is szervízben az autóval, mert a kerékben alacsony volt a nyomás, és a kerekek, gumiabroncsok cseréjét tervezte.

Cañizares és felesége 2018-ban, az akkor 5 éves kisfiúkat vesztették el daganatos betegség miatt.

José Antonio Reyes júniusban hunyt el, amikor Sevilla irányába tartott hazafelé az autópályán. Az autóban vele utazó unokatestvére, Jonathan Reyes (23) szintén életét vesztette a balesetben. A harmadik utas, aki a játékos nagybátya, Juan Manuel Calderon, súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban került kórházba. Testének több, mint 60%-a égett meg a kigyulladt autóban.

Reyes visszavonulása óta edzősködött

Megtört család

Reyes fia anno az édesapjával, majd már a Real Madrid mezében

Reyes három gyermek édesapja, fia a Real Madrid Castilla-ban nevelkedik, és a klub elnöke, Florentino Perez személyesen is kíván a sorsáról gondoskodni nagykorúságáig. Reyes özvegye drasztikus változásokat vitt véghet az utóbbi hetekben. A régi barátokkal megszakította a kapcsolatot, üzeneteikre nem váaszol.

A családi fotón is látható a tetoválás: Noelia 2015-ben vesztette el az akkor 25 éves öccsét, aki rákban hunyt el, arcképét magán viselve őrzi az emlékét.

Minden jel arra utal, hogy szeretné a két kislányának az életét normális, nyugodt mederbe terelni. Alig néhány emberrel tart kapcsolatot a régi társaságukból, egyikük véleménye szerint Noelia Lopez a kislányok érdekében tett így. Továbbra is Utrera-ban laknak, és ugyanabba az iskolába járnak. Noélia és Triana viszont elvesztették édesapjukat, és a régi ismerősök folyamatos jelenléte megnehezíthette számukra a megnyugvást. Továbbá bátyjuk a Castilla bentlakásos akadémiájára került, nagyon hiányzik testvéreinek, érthetően.

Egy boldog családot szakított szét a tragédia.

Az özvegy és a gyászoló családtagok között pedig gazdasági okokból feszültség alakult ki, így a lányok a nagyszüleikkel is alig találkozhatnak. Noélia López néhány éve vesztette el öccsét, most a férjét.

Az egész Reyes családot egyszerre súlytó dupla gyász, Antonio és Jonathan elvesztése plusz az azóta is orvosi kezelések alatt álló Juan Manuel egy nagyon nagy lelki erőpróba mindannyiuk számára.

A Reyes halála óta eltelt időben úgy tűnik, mindenki próbálja túlélni, folytatni az életét. A gyászoló szülők vigasztalhatatlan fájdalmat élnek át, a családtagok talán még magukhoz sem tértek a gyász sokkjából, az özvegy a lányai érdekeit védi érthetően. Talán egyszer eljön a megnyugvás ideje is, most még inkább a felelőst és az okokat kutatják, és kiutat keresnek.

Az alábbi video Antonio Reyes emlékére készült:

Forrás, képek és video: Marca, 20 minutos, El Mundo, AS.