Real MadridHacienda BernabeuLa LigaUncategorized

Real Madrid: Ma este újra a Bernabeuban

A La Liga hatodik fordulójában a királyiak otthon fogadják az Osasuna együttesét. A La Liga eddigi mérkőzései nem kevés meglepetéssel szolgáltak eddig is. Ma este a szintén veretlen Osasuna akár csak a fehérek, sérülésekkel ritkított kerettel készülnek.

Jó meccs lesz. Nem tudom, hogy honnan tudom, de ez a megérzésem. Vagy következtetés. Az Osasuna eddig 4 győzelemmel és a Barcelona elleni döntetlennel magabiztosan érkezik Madridba. Tudjuk, hogy a gigászok ellen a középmezőny vagy az alsóház csapatai szeretnek vérmesen játszani. És a Real Madrid eddigi hullámzó teljesítménye abszolut fel is bátorítja a mentálisan amúgy sem gyenge vendégeket.

Miközben a tegnapi napon érkezett a hír, hogy Mendy (újra) megsérült. Az utóbbi három hónap alatt 10 játékos 13 különböző sérülést szenvedett el a királyi gárda keretében. Balszerencse? Vagy esetleg fáradtság? Túl vannak hajszolva? A kisebb csapatokra kevesebb mérkőzés jut, mind azokra, akik BL vagy EL szereplők, de ez nem lehet az oka. Ugyanis akkor a többi csapatnál is ilyen nagy számú sérüléssel rendelkeznének, de Európában nincs hasonlóra példa.

Zidane úgy nyilatkozott, noha bosszantja az idei sérüléshullám, mégsem okolja a szakmai stábját:

„Dupont (az új erőnléti edző, aki Pintus után érkezett) érkezésével nem sok minden változott. Hozzáértő emberek dolgoznak a szakmai stábban, akik mindent megtesznek szakmailag. Hiszek azokban, akikkel dolgozom, és tisztelem őket.”- védte meg kollégáit.

A Real Madridnál jelenleg a tartós betegszabadságát töltő Asensio-n kívül sérült még Modric, Marcelo, Mendy és Isco. Az Osasuna keretéből David Garcia és Oier sérülés, Adriannes pedig óvatosságból kimarad. Utóbbi szintén felgyógyulva még nem 100%-os, noha jászott már, a vezetés a pihentetése mellett döntött.

Így aztán biztosak lehetünk abban, hogy az Osasuna óvatosan, de magabiztosan lép a pályára, a minimum egy pontot el szeretnék vinni, és megőrizni veretlenségüket. Miközben a Real Madrid a hétvégén Sevilla-ban varázslatos, de eddig sajnos példátlan jó játékkal győzött. És ma este nem akarják majd a maximumot kiadni, csak amennyit kell, hiszen a hétvégén a városi riválishoz mennek vendégségbe. Ott majd muszáj lesz a legtöbbet kiadniuk magukból.

A La Liga idei szezonjában ez idáig három csapat mondhatja el magáról, hogy veretlen: az Osasuna, a Real Madrid és az Athletic Bilbao. A statisztika a királyiak mellett szól, ugyanis az Osasuna 8 éve nem tudott diadalmaskodni a fehérek felett. De az nem ez az Osasuna volt, és ebben a szezonban már nem egyszer dőlt a papírforma.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a közvetítés a Spiler 2 csatornán lesz élőben nézhető ( ismétlés mindig másnap reggel!).

Képek és felhasznált cikkek: Marca