Barcelona

Lionel Messi: Sokat kell fejlődnünk!

Lionel Messi szerint a Barcelonának sokat kell még fejlődnie, és reagálnia kell a lapos idény kezdésre.

A katalán csapat csak egy pontot szerzett a három idegenbeli bajnoki mérkőzésen, kikaptak az Athletic Bilbaotól és a Granadától, míg döntetlent játszottak az Osasunával.

Messi azt is elárulta, hogy a Granada ellen erőnléti problémái voltak és a 16 éves Ansu Fatit dicsérte.

„Rosszul kezdtünk, mi nehezen alakítunk ki helyzeteket, míg az ellenfelek könnyedén.” -mondta Messi tegnap a The Best díj megnyerése után, idézi az ESPN.

„Ez még csak a szezon kezdete, de reagálni kell rá. Nem vesztegethetjük az időt. Sokat kell még fejlődnünk, ezzel tisztában vagyunk.”

„Két hónapot, vagyis közel három hónapot nem játszottam, így elmondhatom, hogy a múltkor fáradt voltam. Nem volt meg a szikra, nem találtam a ritmust.”

„Egyre jobb leszek, ahogy többet játszok, de nem szabad sietnem. Nem éri meg a kockázat, mert az orvosok szerint komoly esélye van a rásérülésnek.”

„Ansu Fati? Az első naptól kezdve lenyűgöz. Egyből felfigyeltem rá. Nagyszerű játékos, de nem tehetünk rá túl sok nyomást vagy felelősséget.”

„Segítenünk és figyelnünk kell, hogy a körülötte lévő elvárások mellett is fejlődni tudjon. Meg van benne az, ami ahhoz kell, hogy fontos játékos lehessen.”

forrás: football-espana