Real MadridFociHacienda BernabeuLa LigaVélemény

„James szerencsére Madridban maradt”

A Levante elleni bajnoki után a királyi gárdához közeli újságírók ontották a cikkeket, amik a James Rodriguez jelenséggel foglalkoznak. Kiollóztam néhány írásból, hogy lássuk: miként vélekedik a szaksajtó a kolumbiai játékosról.

A címsor Rubén Jiménez tollából származik, aki a Levante elleni mérkőzés utáni értékelőjét James-el kezdi. És így folytatja:

„Zidane a nyáron nem számolt azzal, hogy Bale és James a keret tagja lesz még szeptember 14-én. De az első két bajnoki megmutatta, hogy ha a walesi és a kolumbiai jó formában vannak, Zizou-nak nehéz lesz megválnia tőlük.”

Majd azt írja: „James bezárta a német a zárójelet, és folytatja a fehérek történelmének írását. És majdnem az Atelticohoz került!”

Carlos Gonzales fogalmazása szerint:

„Hazard-nak és James-nek együtt kell játszaniuk”

„Zinadine Zidane kétségekkel telve engedte a pályára Hazard-ot és James-t a Levante ellen. De a kolumbiai megmutatta, hogy a játéka hasznos és nélkülözhetetlen a Real Madrid számára.”

„Ahányszor James és Hazard támadásba lendült, veszélyt jelentettek. Jól kombinálták a játékot és folyamatosan fenyegették a Levante védelmét. Nem tudom, hogy mit fog csinálni Zidane a következő mérkőzéseken, de ha ez a kettő 100%-os, akkor kezdőnek kell lenniük.”

„Sokan gondolhatják, hogy a stílusuk összeegyeztethetetlen, de a valóság ennek az ellenkezője. Ugyanazt a nyelvet beszélik a pályán, és szégyen lenne, ha ezek után James-nek vissza kellene ülnie a kispadra. Ha én Zidane lennék, nem kételkednék többé benne. Különösen nem egy olyan csapatban, ahol a középpályának ekkora gondjai vannak.”

Juan Ignacio Garcia-Ochoa pedig így fogalmazott:

„Zidane már nem fintorog, ha James-ről kérdezik.”

„Még dícséri is: -Nagyon jó, mindenkit maga mögé utasít a pályán.- nyilatkozta nemrégiben.”

James már megfordította helyzetét Zidane-nál, és élvezi, hogy újra habfehérben játszhat. Nagyon úgy tűnik, hogy a szezon egyik kulcsfontosságú játékosa lesz a Real Madrid-nál, noha csak két mérkőzésen játszott eddig. Legalábbis akkor, ha fenntartja a hozzáállását, amellyel meghódította Zidane-t. „

„A rajongók természetesen boldogok, hogy maradt. A 16-os mez divat lett Madridban, a szuvenírbolt legforgalmasabb polca az, amelyen James mezét árulják. Két éve szakítottak egymással, Zidane nem számított James játékával. Ezért a kolumbiai két évre elhagyta a klubot. Noha Zidane a példaképe volt, és mindig bálványozta az edzőt. James azzal a fájdalmas érzéssel ment Münchenbe, hogy elhagyja élete klubját és azt a várost, ahol boldog volt. De az idén megváltozott minden.”

„Zidane és James teljesen megváltozott, és fokozatosan javul. James magabiztosan megmutatja, hogy szuperlatív játékos. A Levante ellen bemutatott nagyszerű teljesítménye rávilágít arra, hogy lelkes és tehetséges, megfelel a Real Madrid igényeinek. Eltökélten megragadta és élt a lehetőséggel, melyet most adott neki a klub a sérülések miatti kényszerből.”

„A Levante elleni mérkőzésen több, mint 10 kilométert futott, 63 pontos passza mellett 12 volt csupán sikertelen (kiemelve Karim-nak adott gólpasszát). A mérkőzés után Zidane gratulált neki. Ott érezhette a kolumbiai, hogy edzője a további kihívásokban is számít rá. Vélhetően Párizsban is a kezdőben kap helyet.”

És végül nézzük, hogyan foglamaz a Real Madrid elnöke és edzője:

Florentino Perez:

„James Rodriguez hatalmas tehetség, különös szeretettel bánunk vele. – így az elnök úr. És valóban igazat mond. Ő volt az, aki ismerte James tehetségét és értékét, és nem adta el sem az Atletico Madrid-nak, sem a Napoli-nak, amikor a klubok alkudoztak a kolumbiai árán. 50 millió €, vagy marad, ez volt Perez hozzáállása, és nem engedett, hiába akart tőle Zidane szabadulni. Aztán a mester véleménye is megváltozott:

Zinadine Zidane:

„Örülök James Rodriguez-nek. Kiváló játékos, és ma mindent beleadott. Fizikailag nem tökéletes még, elfáradt. A pályán kifulladásig hajtott. Nagyon örülök, hogy velünk van.” – mondta Zidane a Levante elleni mérkőzés lefújása után.

Nocsak, van, aki meg tudja változtatni Zidane véleményét? Határozottan elutasította annak a gondolatát, hogy James fontos szerepet töltsön be a Real Madrid csapatában. De a többi játékos sérülése meghozta James szerencséjét, és ő élt a lehetőséggel. A rajongók legnagyobb örömére.

A cikk a Marca újságíróinak írásait foglalja csokorba, a képek is ezen cikkekből származnak.