Jürgen Klopp: Német humor, senki se érti. Napoli – Liverpool

Jürgen Klopp megtartotta sajtótájékoztatóját a holnapi Napoli – Liverpool csoport meccs előtt:

“Szeretnénk az idei játékunkkal is olyan kiegyensúlyozottak lenni, mint tavaly. Fejlődünk, majd a szezon végén meglátjuk mennyit. Minden egyes alkalommal a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

“Az idén a Napoli máshogy fog ellenünk játszani, mint tavaly? Ötletem sincs. A Napolinak négy vagy öt nagyon jó szezonja volt már sorozatban. Jól kezdték a szezont, új játékosok érkeztek, de a csapat magját egyben tartották. Hasonlóan hozzánk, ami érdekessé teszi a meccset.”

 

“Makacsok, pozitív értelemben. Játszani akarják a focit, a védelem mögé kerülni, jók a kontrákban, kreatívak. Élvezem amikor a Napolit elemzem. Szeretem nézni őket.”

Kloppot megkérdezték, hogy tisztában van-e “A San Paolo efektussal”:

“Igen. Si.”

“Insigne mindig belemosolyog a képembe a meccs előtt. A mérkőzés után több oka van rá. Csodálatos játékos. Dolgozunk rajta, hogyan lehet megállítani. Talán majd egy nap sikerül.”

Megkérdezték tőle, hogy elfogadna-e egy döntetlent. “Nem tudom. Először játsszuk le a meccset aztán meglátjuk milyen eredményt szeretnék. Ha lehetőségünk lesz rá, akkor szeretnénk nyerni.”

A Liverpool Európa legjobb csapata? “Nem lehetünk mi a legjobb Európában, mert a Manchester City a világ legjobb csapata és szerintem mindkettő ugyanazon a bolygón van.”

“A San Paolo öltözője csodálatos. Számunkra teljesen olyan, mint tavaly volt. Úgy hagyták az öltözőt ahogy volt.”

Ügynökének mai nyilatkozatáról: “Viccelni akart. Német humor, senki se érti. Nem az időjárás miatt választok várost.”

“Az angol időjárás nem ok arra, hogy távozzak. Lehet, hogy jelen pillanatban a világ legjobb, legegészségesebb időjárása, kapunk elég esőt, hűvös. Teljesen ellentettje ennek a szobának. Semmi sincs ebben a sztoriban. Ő az ügynököm és a barátom.”