Premier LeagueArsenalChelseaFociLiverpoolManchester CityManchester UnitedTottenhamUncategorized

Premier League: Bukott a City, továbbra is 100%-os a Pool

Volt bőven izgalom a labdarúgó Premier League 5. fordulójában, és a tabellát is alaposan felforgatták a csapatok. Nézzük tehát sorra ezeket az izgalommal teli mérkőzéseket.

Liverpool 3-1 Newcastle

A fordulót megelőzően 100%-os Liverpool (1.) fogadta azt a Newcastle United-ot(14.), akik mindössze 1 ponttal voltak a kieső zóna felett. A mérkőzés a szarkák számára indult jobban, és a 7. percben meg is szerezték a vezetést. Jetro Willems fantasztikus szóló akcióját követően a jobb felső sarokban landolt a labda (0-1). A 28. percben temérdeknyi helyzet után egyenlítettek a vendéglátók. A 28. percben Sané Robertson passzát követően egyenlített (1-1). Még a szünet előtt (’40) Mané duplázni tudott, így előnyben készülhettek a hazaiak a 2. játékrészre. Sok helyzetet sikerült kialakítani a Newcastle-nek, viszont mind hiába. A 72. percben aztán Salah 4. gólját jegyezve fel a szezonban eldöntötte a mérkőzést (3-1).

Robertson, Van Dijk és Wijneldum meccs után nyilatkozatai.

Manchester United 1-0 Leicester City

A manchesteri vörösök(4.) a Leicester City-t (5.) fogadták hazai pályán. Egy győzelem esetén a hazai csapat akár meg is előzhetné a rókákat a tabellán. A 6. percben büntetőben részesültek a hazaiak Soyuncu durva belépője után. Rashford értékesíteni is tudta ezzel meg is nyerve a csatát csapatának (1-0).

Tottenham 4-0 Crystal Palace

A sasok (12.) Észak-Londonba (3.) látogattak. Azt érdemes tudni hogy a fordulót megelőző 4 mérkőzésen összesen 2 gólt kapott a Palace. Nem kellett sokat várni az első gólra, a 10. percben Son, Alderweireld passzát követően, megszerezte a vezetést csapatának (1-0). Nem sokáig maradt eldöntetlenül a mérkőzés, és még a szünet előtt hármat vágott a Spurs (’21, Van Anhoolt, ög., ’23 Song Heun Min, ’42 Lamela). A végeredmény tehát 4-0.

Wolves 2-5 Chelsea

A farkasok (19.) a Chelsea-t (6.) látták vendégül a Molineux Stadionban. Itt sem tartott sokáig, hogy az első gól(ok)ra sor kerüljön. A 31. percben Tomori távoli bombájával, Patriciónak esélyt nem adva, szerezte meg a vezetést a londoniaknak. Nem sokkal később Tammy Abraham duplázott (’34, ’41), ezzel kis híján eldöntve a mérkőzést (0-3). Az 55. percben ismét Abraham volt erdeményes, ezzel élete első mesterhármasát feljegyezve (0-4). Sőt, még itt sem állt meg, bár a célpontot egy kicsit elnézte. A 69. percben, ezúttal saját kapujába, ismét egy gólt lőtt, bár ez pont hogy nem segítette csapatát (1-4). Cutrone (’85) és Mount (’90+6) góljainak köszönhetően végül 2-5-tel vonultak le a csapatok.

Abraham meccs utáni nyilatkozata.

Norwich City 3-2 Manchester City

A hétvége vitathatatlanul legnagyobb meglepetését az óriásverő Norwich (13.) okozta. A PL-címvédő manchesteri kékek (2.) 2 gólt kaptak szűk 30 perc alatt (’18, Mclean, ’28 Cantwell), ilyen legutoljára 2016 decemberében történt amikor a Leicestertől hármar kaptak. A szünet előtti utolsó percekben Aguero góljával szépített a City (1-2), viszont a 2. félidő 5. percében Pukki, 6. idei gólját szerezve, ismét megnövelte a kanárik előnyét(3-1). A 88. percben Rodri, Gabriel Jesus passzát követően, ismét reményt adott a Citynek, de az egyenlítés már nem jött össze (3-2).

Watford 2-2 Arsenal

Az Arsenal jól kezdte a mérkőzés, az első félidőben két gólos előnybe kerültek. Majd a második félidőben mintha bennmaradtak volna az öltözőben, a Watford átvette az irányítást és a végén akár meg is nyerhették volna a mérkőzést.

Az Arsenal edzőjenék, Emerynek a nyilatkozata és a csapatkapitány, Xhakaé pedig itt olvasható.

További eredmények:

Bournemouth 3-1 Everton

Sheffield United 0-1 Southampton

Brighton 1-1 Burnley