BarcelonaLa Liga

Készen áll-e a Barcelona csapata egy új trófeához?

Az FC Barcelona csapata öt éve áhítozik egy újabb Bajnokok Ligája győzelemre.


A katalán óriás fel is készült az új idényre hiszen nem kevesebb mint négy új játékost igazolt. Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto és Junior Firpo átigazolási összértéke 239 millió eurót tesz ki, valamint ott van még a Barcelona B csapatából „előléptetett” Moussa Wague.

A Bajnokok Ligájában Marc-Andre ter Stegen lesz a katalánok első számú kapusa ezt a címet az elmúlt időszak kiemelkedő teljesítményével érdemelte ki.

Az új igazolások egyike Neto, Jasper Cillessen-t helyettesíti, aki várhatóan a Copa Del Rey mérkőzéseken fog szerepelni.

A védelemben valószínűleg nagy harcok fognak folyni a csapatba kerülésért, hiszen Juniornak és Waguenak, az elmúlt időszakban nem igazán volt lehetősége szerepelni Jordi Alba és Nelson Semedo mellett.

Ernesto Valverde a középpályán akár hét játékost is tudna játszatni, de valószínűleg De Jong fog a legtöbbet katalán mezben szerepelni, hiszen Ő illeszkedik a legjobban a csapat stílusához.

Mint ismeretes a katalánok 120 millió eurót fizettek Griezmann játékjogáért az Atletico Madridnak, akivel jelentősen megerősítették a támadósort. Viszont még mindig sajnálják, hogy nem sikerült visszaigazolniuk a PSG csapatától Neymart akit szívesen láttak volna újra a csapatban.

Forrás: marca.com