La LigaAtletico MadridFociVélemény

Joao Felix irritálja Cristiano Ronaldo-t

Az új portugál sztár aggasztja Cristiano-t. Az alig 19 éves játékos júliusban érkezett a Benfica-tól az Atletico Madrid-ba. A transzfer 126 milió €-s összege a legdrágább volt a klub történelmében.

Noha kétségtelen, hogy tehetséges, mégis a csillagászati transzfer árat sokan megkérdőjelezték. Ér ennyit? De Felix megmutatta, hogy igen. A városi rivális Real Madrid-al játszott New York-i derbin, majd júniusban a Juventus elleni barátságos mérkőzésen is Stockholmban.

Ez utóbbi mérkőzésen mindenki azt hitte, hogy Ronaldo lesz a főszereplő, de végül Joao ellopta a showt azzal, hogy két gólt is lőtt. A nemzetközi sajtó azonnal új csillagot avatott. Mit szól mindehhez Cristiano?

A veterán sztár kezdetben még ünnepelte is honfitársa diadalát. Később viszont már kezdte idegesíteni, hogy Felix-ről kérdezgetik. A portugál sajtónak már szűkebbre is szabta a dícséretet, miszerint Joao Felix-et „kiváló játékosnak tekinti, de még sokat kell fejlődnie”.

És ezután a TV1-nek adott interjúban, amikor arról tettek fel neki kérdést, hogy mit szól Joao Felix átigazolási áráról, már sarkosabbra fogalmazta meg a véleményét. (Joao Felix ára 14 millió €-val több, mint Cristiano Ronaldo egy évvel korábbi ára, amikor a Juventushoz igazolt a Real Madrid-ból. Joao Felix jelenleg 19 éves , míg Cristiano Ronaldo 34. Mindkettejüket beválasztották a Bajnokok Ligája Best csapatába.)

” Ma nehéz a futballban számításokat végezni. Bármely játékosért kérhetnek 100 milliót anélkül, hogy bámit bizonyított volna.” – majd hozzátette: nem ért egyet a dolgok ilyen irányba való elmozdulásával.

Felix nem reflektált a nyilatkozatra. Számára Ronaldo példakép, idol. Inkább az Ateltico-beli felkészülésre, a La Liga starta koncentrált. Jól is tette. Az Atletico Madrid eddig 100%-os a bajnokságban, amiből Joao Felix bőven kivette a részét.

Többek véleménye szerint is szakmai berkekben Joao Felix nem csupán betölt egy üres helyet Antoine Griezman távozása után, de teljes mértékben pótolja a franciát, a gólok számában is. A nemzetközi szaksajtó már a tavalyi Benfica beli szezonja alapján is Cristiano utódjának nevezte Joao-t.

Maga Joao Felix pedig magabiztosan nyilatkozta, hogy úgy érzi, képesek arra, hogy idén megnyerjék a La Liga-t. Vezetik a tabellát, amíg a két fő rivális Real Madrid és Barcelona botladozik. A Bajnokok Ligája gálaestjén pedig azt nyilatkozta:

„Jól sikerült a rajt az Atletico-ban. Egyedül vagyunk a tabella tetején. Nem álmodozok arról, hogy mi fog velem a jövőben történni, a jelenre koncentrálok. A tavalyi remek szezon a Benfica-val segített nekem, hogy oda jussak, ahol most vagyok.”

Az AS még azt is megírta, hogy ugyanezen nyilatkozata alkalmával elmondta, hogy követi a Benfica eredményeit, és bízik benne, hogy ismét bajnokok lesznek.

És ezek után valóban úgy tűnik, hogy a fiatal portugál nem akar Ronaldo-val különöseben foglalkozni. Teszi a dolgát, miközben messziről és tisztelettel tekint továbbra példaképére. Ronaldo minden bizonnyal félti státusát, de erre még semmi oka szemmel láthatólag. Rajongói tábora ugyanolyan népes. A helyzete megingathatatlan a Juventus-nál. Természetesen izgalmakkal teli várakozással nézünk a Bajnokok Ligája mérkőzéseire, amikor épp a két portugál klubjai csapnak össze. Na meg nem lenne baj, ha pályán jól megértenék egymást, hiszen a válogatottban immáron csapattársak.

Felhasznált források: Marca, AS, TV1, kiemelt kép: vbetnews.com