Atletico MadridFociLa LigaVélemény

José Mourinho: „Nagy kihívás elé néz Joao Félix és az Atletico”

A portugál tréner, akit az utóbbi időben a SkySport szakkommentátoraként hallhatunk a labdarúgó közvetítések alatt, a 11-nek, azaz a Portugál Labdarúgó Szövetség televizió csatornájának adott interjút.

„Mou” arról beszélt, hogy az új sztár egyrészt nagyon nagy kihívással néz szembe, hiszen már most az előszezonbeli meccsein mutatott számadatok alapján kielőzi Cristiano Ronaldo- t és Lionel Messi-t is. Másrészt óriási felelősséggel is kell megbírkózzon. Hiszen egyrészt az Atletico Madrid nem kis összegért vásárolta meg a Benfica csapatától, másrészt Griezmannt az ő feladata lesz pótolni a matracosoknál. És ezek elöl a felelősségek elöl bizony nem tud elmenekülni. 19 évesen kell majd mindezzel megbírkóznia, méghozzá a világ egyik legerősebb bajnokságában, a La Liga-ban.

És ennek kapcsán jött szó a Simeone által felépített Ateltico Madridról is. Az egykori sikeredző a klub aktuális pillanatát elemezve rámutatott: amilyen mértékű igazolásokat vittek véghez a nyár folyamán, és ha el is veszitették Griezmann személyében a sztár-játékosukat, a számok immár kötelezik a csapatot arra, hogy a hamarosan rajtoló La Liga-ban és / vagy a Bajnokok Ligájában is nyerjenek. Úgy véli, hogy erre képesek is lesznek, okosan, jó igazolásokat végeztek, és bizony Simeone csapatának a vállát most mind a szurkolóik, mind a klub vezetőségének az elvárásai nyomaszthatják. Szerinte az Ateltico Madridnak meg kell felelnie a maximális követelményeknek. ”

Az Atletico Madrid beruházási szintje a Bajnokok Ligája és a La Liga megnyerésének a felelősségét ruházza rájuk. Természetesen a Real Madrid-nak és a Barcelona-nak – erő, gazdasági potenciál, kultúra vagy minőség szempontjából- mindig ott kell lenniük, és az Atletico Madrid az utóbbi években ezek mögött a feladatok mögött élt. Viszont idén az igazolásokra költött befektetéseknek köszönhetően ideje, hogy elmondhassák: -Itt vagyunk, nagyok vagyunk, nagyszerűek akarunk lenni, és azért vagyunk itt, mert meg akarjuk nyerni!”