BarcelonaLa LigaVélemény

Barcelona és a 105 milliós probléma

Ousmane Dembelé, a Barcelona 105 millió Eurós játékosa azok közé tartozik, akik egymaguk képesek megbolondítani egy egész védelmet. Jelenleg azonban közel sem ez a felállás a fiatal franciával.

Egy hete a katalán sztárklub botlással kezdte a bajnoki szereplését, Dembele pedig megsérült. A csapat orvosai szombatra kontrollra idézték be, a játékos viszont nem jelent meg, elérni pedig több próbálkozás után sem lehetett. Hétfőre kiderült: öt hetes szünetre kényszerült sérülése miatt.

Dembele 2017-ben, botrányos körülmények között csatlakozott a Barcelona keretéhez. Dortmundban sztrájkba kezdett és kényszerhelyzetbe hozta munkaadóját.

A német Bild szerint Eric Abidal, a klub sportfőnöke pénteken találkozott a játékos képviselőjével és értésére adta, hogy nagyon nem elégedettek a francia hozzáállásával, aki nem hajlandó a saját testére sem hallgatni. A bő két év alatt a klubváltása óta 7-szer volt sérült, míg előtte szinte sosem. Az más kérdés, hogy egybehangzó hírek szerint Dembele nem tesz sokat azért, hogy egészséges maradjon, és kvázi hamburgeren és sültkrumplin éli az életét.

Emellett híres arról is, hogy edzéseken nem jelenik meg, ha éppen olyan kedve van. Tavaly például gyomorfájdalmakra hivatkozva maradt távol, előtte pedig késő estig videojátékozott a barátaival.

A spanyol média, még a Barcelona-közeliek is sokat foglalkoznak a játékossal. Kiemelik a fegyelmezetlenségét, és a profi sportemberhez nem méltó viselkedését és életmódját.

Utóbbiról Mickael Naya, a Barcelona által Dembeléhez kirendelt külön szakács. Naya feladata az volt, hogy egészséges, profi sportolóhoz méltó ételekkel lássa el a játékost. Mindez öt hónapig tartott, és Dembelé ügynöke kirúgta a séfet, aki úgy nyilatkozott, hogy a francia gazdag, neki minden tökmindegy, és hogy sokkolta az életvitele.

Dembele eddig habár voltak fellángolásai, de összesítésben nem teljesít olyan szinten, amivel igazolná a roppant magas vételárát. Habár nagyszerű tehetség, aki már most messze jutott. Ennek ellenére, ha sürgősen nem változtat hozzáállásán, nagyon hamar a süllyesztőbe kerülhet.