AC Milan

Giampaolo: Nem működik a 4-3-1-2 itt a csapatnál.

Az AC Milan vereséggel kezdte a szezont, edzőjük Giampaolo a Sky Sport Italianak nyilatkozott:

“Ez a meccs semmi pozítivummal nem járt, beleértve az eredményt.”

“Általában könnyű megállapítani, hogy egy csapat jól vagy rosszul játszott. Az eredményen kívül megpróbáljuk majd jobban megvizsgálni hogyan alakult a meccs, hogyan álltunk, viselkedtünk bizonyos szituációkban.”

“Sok dologra reagálnom kell. A labdabirtoklásból támadó mozgásoknak kell következnie, de talán ez nem a mi hibánk volt, mert amikor védekeztek az Udinese karaktere nehézzé tette a meccset számunkra.”

“Reagálni fogok a meccsre. A lehetőség, ami ebben a támadó hármasban van, vagy amit én szeretnék elérni velük az valami olyasmi, ami nem egyezik a játékukkal.”

“Amit elképzeltem a Milanról nagyon különbözik ettől. Nem csak Suso vagy Castillejo, hanem Piatek is. Neki igazi középcsatár mozgása van.”

“Suso nagyszerű játékos, de talán más a karakterisztikája és az kell, hogy a saját posztjukon játszanak. El kell kezdenünk változtatni és megpróbálni máshogy, valószínűleg a 4-3-3-ban.”

“Nem az ő hibájuk, megpróbálták de nem kéne ennyire megváltoztatni őket. Nem ez a munkám. A legjobbat kell kihoznom belőlük.”

“Ezt nem láttuk egyértelműen a mai napig. Azt gondoltam az elején, hogy csak Susonak kell irányító, de ennél sokkal több a gond, kell néhány alapszabály és megpróbálni újraszervezni a támadó szekciót.”

“Még ha nyertünk volna, akkor is ez lenne a helyzet. Túl sterilek voltunk, nem tetszett a támadó mozgás, ez a csapat nem megfelelő erre a focira.”