FociUncategorized

PSG: Cavani és Mbappe is megsérült

A Ligue 1 bajnokság hétvégi fordulója után Tuchel-nek minden oka megvan az aggodalomra. Ugyanis egy meccs alatt sérült le két meghatározó játékosa a PSG keretének.

Edison Cavani már a 14. percben el kellett hagyja a pályát, izomfájdalmakra panaszkodott. Őt Choupo-Moting váltotta. A párizsiak magabiztosan és Mbappe vezetésével meggyőző fölényben játszottak, igaz, a 4-0-ás végeredményhez egy öngól is hozzájárult.

A 63. percben következett be, hogy elvesztették legnagyobb erősségüket: Mbappe is megsérült. A combjának hátsó részében érzett fájdalom miatt nem tudta folytatni a játékot, a pályára Arthur Zagre érkezett.

Noha a Toulouse elleni bajnokit megnyerték, Tuchel edzőnek fájhat a feje. Harmadik sztárjukat, Neymar JR.-t ugyanis addig nem kívánták játszatni, amíg a sorsa el nem dől. Mivel a brazil jövője még a további tárgyalások kimenetelén múlik, hiába épült fel a bokasérüléséből. Tuchel úgy döntött, hogy noha már teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, mindaddig nem hívja be a keretbe, míg nem biztos, hogy a PSG játékosa marad.

Nos, lehet ezt a döntését meg kell majd változtatnia, ugyanis Mbappe és Cavani kiesésével kell valaki, aki a mérkőzéseket eldönti, és ez bizony Neymar. A két sérült állapotáról még nincs hír, a következő napokban elvégzett orvosi vizsgálatok fogják megállapítani, milyen hosszú ideig kell őket a csapatnak nélkülöznie. De Tuchel úgy nyilatkozott, hogy Mbappe sérülése tűnik a komolyabbnak.

Forrás:Marca, AS, kiemelt kép: AS, képek: marca.com