Barcelona

Dembélé sérülései a Barcába igazolás előtt és után

Ousmane Dembélé mindig az érdeklődés középpontjában van. Hol varázslatos cselekkel, lövésekkel, hol pedig a sérülés miatt. A legutóbbi miatt aggódnak a Barcelona drukkerek. Épp múlt hétvégén utazott el Szenegálba vagy Rennesbe sérülten. A szezon első mérkőzése után nem tudta megállapítani, hogy csak izom fáradtság, vagy tényleg komoly baja van.

A szörnyű valóság, hogy mióta Ousmane Dembélé megérkezett a Barcelonához kihagyta a csapata hivatalos mérkőzéseinek a felét (40). Az összes sérülése közül talán a 7 hónapos kihagyása fájt a klubnak a legjobban. Különösen, ha összehasonlítjuk a Barca előtti sérüléseivel: összesen 10 mérkőzést hagyott ki a Rennesnél és a Borussia Dortmundnál töltött időszakai alatt (2015-17).

„A Barcelona edzései nem készítik fel a La Liga meccseire.” -árulta el a L’Equipe francia szélsőhöz közel álló forrása. Arthur, Semedo és De Jong is túl sok nyomást tesz az izmaira. Dembélé valami furcsát érzett az első félidőben az Athletic ellen, de nem mondta el a szakmai stábnak és tovább játszott. „Azt hitte csak görcs. Ez gyakori a sportolóknál, amikor valami kis kellemetlenséget éreznek. Tovább játszott és meg akarta mutatni mire képes, a fiatal kora miatt nem mérte fel jól a helyzetet.” -mondta az ügynöke, Moussa Sissoko.

„A Rennesnél töltött ideje alatt igazi atléta volt. A munkájának köszönhetően robbanékony és ez vitte előre. 14 éves kora óta nem volt sérült nálunk.” -nyilatkozta a Rennes korábbi akadémia vezetője, Patrick Rampillon.