ArsenalLiverpoolPremier League

Klopp: Aubameyangnak nincsenek igazi gyengeségei

Jürgen Klopp megtartotta sajtótájékoztatóját az Arsenal elleni rangadó előtt. Egyik legfőbb témaként az ellenfél csatárát, Pieree-Emerick Aubameyangot méltatta, akit közel megállíthatatlannak tart.

A Liverpool jelenlegi trénere kulcsszerepet játszott a gaboni csatár karrierjének felépítésében, 2013 és 2015 között együtt dolgoztak Dortmundban, miután a Borussia 2013 nyarán leigazolta őt a St Etienne-től.

„Már négy éve annak, hogy nem együtt dolgozunk. Mindenki tud mindent és ismer mindenkit, ezért nincsenek meglepetések.”-kezdte Klopp.

„Aubának nincsenek igazi gyengeségei az öltözködési stílusán kívül. Amikor ellene játszottunk, nagyjából le tudtuk védekezni, de sosem lehetséges 100%-osan, mivel a gyorsasága miatt nagyon nehéz. Tudjuk ezt, fel kell készülnünk. Megtettük már a múltban és most is meg kell, a saját pillanatainkat kell megteremtenünk.”

Aubameyang karrierje a dortmundi átigazolással kapott igazán lendületet. Az egykori Milan-nevelés pozíciós változásairól Klopp a következőket mondta:

„A St Etienne-ben szélsőt játszott, de nekünk egy kilences kellett, mert Robert Lewandowski távozóban volt. Sokáig gondolkoztunk rajta, aztán jött (Auba) és a szélen játszott. Később rájöttünk, hogy igazából egy nagyon jó csatár, egy kilences. Nagyon gyorsan fejlődött, igazi gólgép vált belőle.”

Aubameyang Klopp utolsó dortmundi szezonjában, 2015-ben kezdett sokszor csatárt játszani, majd Thomas Tuchel regnálása alatt már teljes mértékben az övé lett a poszt, 2017-ben pedig a Bundesliga gólkirálya lett.