Hacienda BernabeuÁtigazolási HírekFociLa LigaReal Madrid

James: Off-On-Off…On?

James Rodriguez kálváriája hónapok óta tart. A középpályás két évig a Bayern München-ben szerepelt kölcsön, majd a tavasszal elkezdődött a szappanoperája, aminek még mindig nem ért az utolsó részéhez.

Április elején Karl-Heinz Rummenigge még azt mondta: „Nagyon örülünk James-nek, van vásárlási opciónk és az a tervünk, hogy élünk is vele.” De néhány nap múlva a bajorok elnöke, Uli Hoeness már azt mondta, nem akarja, hogy maradjon. Ekkor Jorge Mendes, a játékos ügynöke nyomást kezdett gyakorolni a klubra, kieszközölt egy találkozót James és Rummenigge között, ahol viszont nem született megegyezés.

Egyre inkább úgy festett a dolog, hogy hazatér, noha szeretett volna az Alianzban maradni. Rummenigge viszont május 27-én határozottan kijelentette, hogy nem veszik meg, nem számolnak vele. Időközben megnyerték ugyan a Bundesligát, James-el a keretben, de James a vége felé pályára se léphetett a mérkőzéseken. Így James elindult Madrid felé a szezon végén. Jobban mondva, útba ejtve a Copa America-t. Június elején a Napoli kezdett érdeklődni iránta, Aurelio De Laurentis ajánlatot is tett érte. 10 milliósat, amit a Real Madrid irodáiban minden bizonnyal hangos nevetés fogadott. Természetesen elutasították a Perez által 50 milliósra értékelt játékosért tett ajánlatot. 40-ért tuti vihették volna. Több tárgyalás is követte az eslő megkeresést, de nem tudtak végül megállapodni.

A Napoli még a nyár folyamán néhány alkalommal forgolódott a Real Madrid körül, James meg-vagy kölcsönbe vételét maga Diego Maradona is támogatta, és Carlo Ancelotti is szívesen látta volna a csapatában. De James kifejezte azon kívánságát, hogy Madridban szeretne maradni, mivel itt él a családja is.

Ekkor már a nyár közepén jártunk, júliusban megjelent az Atletico Madrid egy ajánlattal. Kölcsönbe szerették volna Jamest. De ekkor már Perez kifejezetten eladni szerette volna, nem kölcsön adni, ha meg igen, nem az Atleticonak. Mivel az átigazolások során a fővárosi rivális már jónéhány erősítést eszközölt, köztük Joao Felix-et, nem kívánta Perez még tovább erősíteni őket egy James-el. Az Atletico ezek után sem tett le James-ről, Diego Simeone nagyon szívesen látná a csapatában, de megállapodniuk neķik sem sikerült a Real Madrid vezetőivel.

Noha Zidane többször hangot adott annak, hogy nem számít rá, és nem kívánja játszatni, nem sikerült eddig értékesíteni sem. A Napoli és az Atletico Madrid is alulmaradt árban, se a klub, se a játékos nem fogadta el az ajánlatokat. Így augusztusban elkezdett a csapattal edzeni Valdebabesban. És ekkor egészen biztos volt már abban mindenki, hogy marad a királyiaknál.

Asensio sérülése más megvilágításba helyezte aztán a dolgokat. Zidane már a szezonnyitó Celta Vigo elleni keretbe is berakta a kolumbiait. Igaz a padon ülte végig a meccset. Amin Modric bepiroslapozta magát. Így a következő mérkőzésen egy középpályással kevesebbel számolhat Zidane-és ez meghozhatja James számára a bizonyítási lehetőséget.(?)

A szombati Valladolid elleni mérkőzésen így akár szerephez is juthat, ha Zidane is úgy gondolja. De a francia valószínűleg inkább a Casemiro-Toni Kroos- Isco trió mellett fog voksolni. Csereopciók Fede Valverde és James Rodriguez. Na vajon? A mérkőzés 60.perce után ki fog derülni majd. De az biztos: James nagyon szeretne még egy esélyt a bizonyításra, és rendezni az évek óta rossz viszonyát edzőjével.

A Marca olvasói kétszer szavazhattak James sorsáról, es mind a tavasszal a visszatérése mellett, mind most a maradása mellett szavaztak nagy többséggel. Na de mikor érdekelt ez bákit is a Real Madrid klubvezetésében? Hiszen éppen a napokban tették bele Navas-al és Bale-el együtt egy 100 milliós € köteg mellé, cserébe Neymar-ért. Egyszóval hiába osztottak neki hivatalos mezszámot, még mindig inog a gyep a talpa alatt.

A Bernabeuban nagy népszerűségnek örvend, első idényében 17 gólt szerzett és 40 (!) asszisztott osztott. A drukkerek kedvelik, mert kiválóan lát a pályán, jól tud döntéseket hozni, mélységi védekezésből támadásba fordítani. Motivált és rugalmas, és akár középen, akár a széleken bevethető. A Copa Amerika óta, pontosan 52 napja nem játszott. Kíváncsian várjuk, szombaton végre szerephez engedi-e jutni Zidane, vagy ismét a padról kell néznie a társait?

(Források: Managing Madrid, Marca, app.football-espana.net. Kiemelt kép: James Rodriguez/Pinterest)