BarcelonaJuventusVélemény

Vita indító: Dybala – Suarez csereüzlet

Ez most nem egy konkrét átigazolási hír a két csapat között. Persze kevésbé megbízható források szerint a Juventus Suarez iránt, a Barcelona Dybala iránt érdeklődik, így játszunk el a gondolattal:

Lelövöm a poént előre: szerintem mindkét csapat jól járna vele. Nem színtiszta csere lenne az üzlet, a Barcelonának valamennyit még fizetnie kéne Suarez mellé.

Nézzük a Juventus szempontjából:

Cristiano Ronaldo fix, őt nem lehet jelenleg mozdítani, viszont Dybala nem tudott az elmúlt szezonban kiteljesedni mellette. Elképzelhető, hogy ezért is tárgyalt a nyáron annyit a klub az eladásáról.

Benzema tökéletes csatár Ronaldo mellé, aki képes kimozogni középről, részt venni az összjátékban. Jelenleg nem sok ilyen játékos van de Suarez pont megfelel a leírásnak, a francia játékosnál jobb befejező lenne.

Igaz, az uruguayi játékos idősebb mint az argentin de a Juve egyértelműen all-int mondott a Bajnokok Ligájára.

A Barcelona szempontjából:

Suarez egyre többet sérült az elmúlt években, kicsit mintha lassult is volna. A Barcelonának hamarosan gondoskodnia kell az utánpótlásáról, már ha Griezmann nem ezért érkezett nemrég… A Barca egy soha véget nem érő sztoriként üldözi Neymart a nyáron, de Dybala sokkal olcsóbb megoldás lehetne.

Az argentin játékos a válogatottban már játszott együtt Messivel, egész jól. A Griezmann – Dybala – Messi hármas sem néz ki rosszul. Dybala akár hamis 9-esként vagy ékként is megállná a helyét, ráadásul jóval fiatalabb, mint Suarez.

Mondjuk kérdés, hogy a torinói csapat meg tudná-e győzni Suarezt a váltásról.

(Mielőtt bárki nekem esik, még egyszer leszögezzem, ez nem egy átigazolási pletyka, hanem csak játék a gondolattal)