Atletico MadridBarcelonaFociHacienda BernabeuLa LigaReal MadridUncategorized

La Liga: az első forduló után

Tegnap estig lejászották a spanyol liga első fordulójának meccseit. A kitartóak fenn maradtak, és végig szenvedték az Atletico Madrid – Getafe összecsapását is (én nem). A mérkőzésen egyetlen gól született, a 23.percben szerzett találattal győzött az Atletico Madrid. És a Simeone csapat nem azt mutatta, amit a drukkerek vártak a nyári igazolások és az előszezonban mutatott játék után.

Akit érdekelenek a meccs történései, az alábbi linken megnézheti a legfontosabb mozzanatokat:

Nos, az első forduló alapján persze ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. A tabella jelenlegi állása nyomokban sem tartalmazza az előző szezon utolsó fordulója utáni rangsort, bizony sok meglepetés született a hétvégén.

Nézzük is egyesével, mi történt péntek óta:

Óriási meglepetésre a Bilbao legyőzte a Barcelonát, Valvedere csapata még agyban talán nyaralni volt. A katalán óriástól minden bizonnyal látunk még majd szebb csatákat is. A meccs végeredménye 1-0 lett. Másnap a királyi Madrid viszont lendületes és összeszedett játékkal 1-3-ra legyőzte a kicsit sem lenézendő Celta Vigo-t, erről a mérkőzésről született cikkünk itt találjátok.

A Valencia a Real Sociedad-al játszott, 1-1-es döntetlen lett a találkozó vége. Az idén újonc Mallorca és az Eibar találkozóján 2-1 lett a végeredmény, míg az Osasuna-t fogadó Leganes 0-1-es meccset játszott. A Villareal a Granada csapatával találkozott, ezen a mérkőzésen született a legtöbb találat: 4-4 lett a vége. Az Alaves Levante ellen jatszott, itt 1-0 lett az eredmény, az Espanol -Sevilla 0-2 végeredménnyel zárult. A Betis a Valladolid-al 1-2-re zárta le a csatájat, és a már fent említett Atletico Madrid a szimpatikus Getafe elleni 1-0-ás halvány eredménye tett pontot a forduló végére.

Így a tabellán nyolc csapatnak van jelenleg 3 pontja: Real Madrid, Sevilla, Mallorca, Valladolid, Bilbao, Atletico Madrid, Alaves és Osasuna. Őket a négy, döntetlent elérő csapat követi a tabellán: az élvonalban újonc Granada, a Villareal, a Real Sociedad és a Valencia. A 13.-tól a 20.-ik helyig állnak a 0 pontot elérőek; Eibar, Betis, Barcelona, Getafe, Leganes, Levantes, Celta Vigo és az Espanol.

Az alábbi linken a Marca közzétette mind a tíz mérkőzés videós összefoglalóját:

https://www.marca.com/futbol/primera-division/2019/08/18/5d598ad846163f5f9e8b4581.html

Forrás:Marca, La Liga Santander Kiemelt kép és képek: marca.com