BarcelonaLa Liga

Griezmann “Hajtani akarok nem elkényelmesedni”

A Barcelona megtartotta a hivatalos bemutatását Antoine Griezmann-nak. A francia köszönetet mondott korábbi csapatainak, társainak és kitért a céljaira is, amiért a Barcát választotta.

A Barcelona pénteken jelentette be Griezmann leigazolását az Atletico Madridtól 120 millió euróért. Azonban korábbi klubja szerint a francia már július elseje előtt megegyezett új kenyéradójával, így 200 millió eurót követelnek érte. Griezmann erre is kitért a sajtótájékoztatóján.

“Ha bocsánatot kell majd kérnem, akkor azt a pályán megteszem.” – nyilatkozta Griezmann “Ez az a hely, ahol a legjobban beszélek.”

Griezmann: “Csak csodálattal és tisztelettel tudok tekinteni az Atleticora.”

A francia a 17-es mezszámot kapta, aki köszönetet mondott az előző klubjainak a neki adott lehetőségért és azoknak az embereknek, akik támogatták az eddigi karrierje során.

“Szeretném megköszönni a Real Sociedadnak, akik az első profi szerződést adták nekem.”

“Szeretném megköszönni Enrique Cerezonak, Diego Simeonenak, az Atletico Madridnak és minden csapattársamnak, akik segítettek azzá a játékossá vállni, aki vagyok klub és válogatott szinten.”

“Mindig nehéz elhagyni egy helyet, egy otthon, ahol jól érzed magad és ahol a családod, a barátaid és a kollégáid vannak.”

“Csak csodálattal és tisztelettel tudok tekinteni arra a klubra. Mindent megtettem a pályán a kezdetektől a végéig.”

“Köszönöm a Barcelonanak, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Elfogadom a kihívást és izgatott vagyok, hogy itt lehetek.”

Griezmann: “Minden játékos fontos a klubnál”

Griezmann kitért új csapattársaira is, Messire, Coutinhora, Arthurra és Malcomra:

“Ami a legboldogabbá tesz, hogy néhány barátot már megoszthatok vele [Messivel]. Nagyszerű élvezet lesz az ő oldalán játszani.”

“Minden játékos fontos a csapatnál. Azt akarjuk, hogy a legjobb játékosok legyenek a klubnál és hogy versenghessünk egymással.”

“Az igaz, hogy az átigazolási szezon alatt az ügynökök nyomást gyakorolnak rá, de mind tudjuk mire képes Coutinho, hogy miben segíthet és a víziót amit az edző és a klub tartogat neki.”

“Coutinhoban van valami különleges, Arthur jól látja a játékot és Malcom képes megsebezni a csapatokat a széleken. Ők mind jó játékosok.”

Griezmann: “Hajtani akarom magam és nem elkényelmesedni.”

Arra a kérdésre, hogy miért a Barcelonat választotta:

“Ez egy új kihívás. Hajtani akarom magam és nem elkényelmesedni.”

“Nagy játékossá akarok vállni a kezdő 11-ben és egy top csapatban.”

“Szeretnék megnyerni trófeákat, amiket még nem nyertem meg. A Copa del Reyt, a La Ligat és a Bajnokok Ligáját.”