Átigazolási HírekBundesliga

Dortmund: Egy év után távozás előtt a fiatal védő

Nem mindenki örül a Borussia Dortmund gárdájánál Mats Hummels érkezésének. Egybehangzó lapértesülések szerint Abdou Diallo, aki tavaly nyáron érkezett 28 millió Euróért a Mainztól, távozás előtt áll. A dolgok jelenlegi állása szerint a PSG kész 32 milliót letenni érte az asztalra.

Diallo a Dortmund védelmének egyik alapembere volt tavaly. Habár elsősorban középhátvéd, a sérülések és sokoldalúsága miatt sokszor kellett balhátvédet is játszania. Az szemmel láthatóan nem volt az erőssége, de átlagban szolíd teljesítményt nyújtott. Most azonban a Mats Hummels érkezésével kialakult konkurencia miatt már hetekkel ezelőtt felmerült a távozása, és úgy tűnik, meg is fog valósulni.

Diallo nem volt biztos a jövőjében, mivel a német világbajnok érkezésével középhátvédként csak minimum harmadik, Schulz leigazolásával pedig balhátvédként is sokadik opció lenne. A Dortmund számára egyértelműen blama lenne mindössze egy év után Diallo elvesztése. Ezzel szemben a játékos játszani szeretne, és örül a párizsiak érdeklődésének.

„Ez a teljesítményem elismerésének egy módja, de szerződésem van. Egy európai fiatal játékos, aki azt mondja, hogy a PSG projektje nem érdekes, az nem szavahihető. Szép projektjük van.”-nyilatkozta a 23 éves védő.

Mindenesetre sokatmondó, hogy Diallo el sem utazott a Dortmund keretével az amerikai turnéra, és a lapértesülések szerint a transzfer 48 órán belül lezárulhat.