Hacienda BernabeuReal Madrid

Militao Loading…

Már tavasz óta tudjuk,hogy a miénk Éder Gabriel Militao. A bemutatására mégis csak a mai napon kerül sor a Santiago Bernabeu stadionban. Ennek oka,hogy a szerződése a következő szezontól él,de a válogatottbeli Copa America szereplése miatt csak az elmúlt napokban érkezett meg a spanyol fővárosba.

Militao Brazília állampolgára,amit tekintve a dél-amerikai ország Madridba importált játékosainak minőségét,nem bánunk. Az 1,87 cm magas 21 éves (1998,01.18.) fiatalember középhátvéd,de védekező középpályásként is megállja a helyét. Tökéletesen jó helyre érkezik,kell az erősítés, a fiatalítás a poszton.

Pályafutása legelején az FC Sao Paulo csapatában játszott,2016-ban érkezett. Innen egy házzal ment odébb,a Sao Paulohoz. Igen,két másik csapat. Ugyanabban a városban. 2018-ban igazolt a Portohoz,egy év múlva pedig a Real Madrid vette meg,50 millió € áron. Ez annyira stimmel,hogy még a Transzfermarkt is ennyire taksálja. Jót,jó áron,ugye…

Villámgyors karrierjébe nem is fért eddig mas díj,csak a Primeria Liga 2018,amit hátvédként és csapatban is elhódítottak,na meg egy kis Copa America győzelem a múlt héten. Igaz,sok percet nem töltött a pályán,de amikor kifutott a gyepre,nem is volt megilletődve.

Rövid kis video előzetesként: https://youtu.be/8LKVmiHFxHc

Reméljük,hogy a Bernabeu gyepén sem lesz. Kíváncsian várjuk,vajon kap-e lehetőséget már az első Liga forduló alkalmával a Selta de Vigo elleni meccsen? Persze,ahogy a többi új játékost is,sok szeretettel köszöntik a Madrid drukkerei a családban!

A mai napon déli 12 órától,ahogy Militao a Santiago Bernabeu stadionjának a területére lép,a Real Madrid TV és akinek le van töltve a RM app,azon is élőben tudja végig követni Militao ünnepélyes bemutatását. Ha tehetitek,nézzétek meg. Ha nem tudtok aludni,keressetek streamet,és nézzétek az amerikai meccseket!

Hala Militao,Hala Madrid!

(Forrás: Real Madrid CF,Wikipedia,Transfermarkt)