Hacienda BernabeuReal Madrid

We are Family

Miközben az izgalmas átigazolási hírek tartanak minden drukkert lázban (Pogba vagy nem Pogba), Madridban idén is megrendezésre került a Real Family Fest.

Ez a rendezvény minden nyáron a legnagyobb madridi családi rendezvény,Valdebebas-edzőközpont területén. 3 színpadon délelőtt 11 órától tartanak a programok,változatos a zenei kínálat egészen a kicsiktől az idősekig,mindenkire gondolva. Az idei rendezvényen is egymást követték a fellépők,neves spanyol sztárok adták kézről kézre a mikrofont. Akit mi is biztosan ismerünk,fellépett többek között Alvaro Soler. Volt arcfestés a törpéknek,vattacukor,minden ami ilyenkor kell. A nagy meleg miatt hatalmas sátrak adtak árnyékot annak,aki kiment egy jót bulizni.

Persze,ez nem azt jelenti,hogy csak oda hívtak egy rakás sztárt,és érezzétek jól magatokat! Az egész napos program a Real Madrid Alapívány Ifjúsági Központ szervezésében zajlott,a edzőközpont nem csupán társadalmi és családi térré alakult,sokkal többről van szó. Egész nap labdarúgó és kosárlabda programok zajlottak,kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatás zajlott (LOL! De kéne ilyen itthon is,igaz?!) És mindez napjaink legfontosabb kihívása köré fonták: az Ecovidrio (műanyagok újrahasznosításával foglalkozó cég,lásd: https://www.ecovidrio.es/ ) Ambilamp ( izzók és lámpák gyártása: https://www.ambilamp.es/#secondPage ) és az Ecopilas ( Európa második legnagyobb használt elem és akkumulátor gyüjtő hálózata https://www.ecopilas.es/ ) támogatásával az üvegek,izzók,akkumulátorok újrahasznosításáról is megtudhattak mindent a kilátogatók.

Ugye,most műanyagmentes a július,ami nagyon rendicsek,csak közben nem szabad elfelejtkeznünk arról,sok más veszélyforrása is létezik az ipari termelésnek. Remek dolognak tartom,hogy egy patinás klub,aki valóban tömegeket képes megmozgatni,ilyen szinten vesz részt a társadalmi felelősségvállalásban.

A hírhez nem is annyira lazán kapcsolódik,hogy két nappal a hétvégi buli előtt,július 5-én Florentino Perez elnökünk egy igen jelentős díjat vehetett át a Santiago Bernabeu stadionban. A REVEL LEADERS AWARD 2020-as díját. Ezt a díjat tizedik éve kapja meg egy olyan vezető,aki kiemelkedő erőfeszítéseket tesz az egyetemes értékek előmozdítását célzó munkájával,a szolidaritás és a társadalmi felelősségvállalás terén a virágzó és szabad társafalom elérése érdekében (ezt nagyon nem volt egyszerű lefordítanom,buksisimi nekem).

Szolgálati közleményként itt kapjon helyet,hogy hamarosan cikk következik majd megosztó személyiségű elnökünkről,éppen a díj apropóján is!

Perez átveszi a díjat a Bernabeu tanácstermében:

https://www.realmadrid.com/en/news/2019/07/florentino-perez-receives-the-revel-leaders-award-2020

Azt sokan tudják,hogy a Real Madrid Alapitvány hosszú évek óta nagyon sokat tesz a gyermekekért,különösen a társadalom perifériájára szorult hátrányos helyzetű gyermekekért. A Real Madrid Alapítvány a Revel Alapítvánnyal karöltve Kolumbiában 30 közös szocio-sport iskolát működtet,ahol 5000 gyermekkel foglalkoznak a társadalmi kirekesztés veszélye ellen küzdve.

Az alapítványhoz kapcsolódó további aktuális hír,hogy mindeközben a holland-Karib szigeteken két városban is ezen a nyáron futball akadémiát rendeznek 210 résztvevővel,köztük 6-15 év közötti gyerekekkel és 60 bíróval. Több mint a felük az alapítvány jóvoltából ösztöndíjban részesül majd szintén a szocio-sport nevelés érdekében,és aki szívesen nyomon követné az alapitvány tevékenységét,azok számára egy hasznos link: https://www.realmadrid.com/sobre-el-real-madrid/fundacion

Ne,senki ne kezdjen itt kötözködni,miért éppen Kolumbia (mert ott tényleg nagy a baj,és közös a nyelv). Inkább azt kérdezzük meg: mikor lesz olyan világ,amiben minden klub ilyen szinten vesz részt ezekben a nagyon fontos küzdelmekben. Tovább megyek,nem csupán a cégek,a klubok és a hozzájuk kötődő szponzorok feladata,hanem mindenkié. Legyen az magánember,általános iskola,egy kisvállalkozó,egy cégvezető,egy takarító,magához mérten mindenki tud tenni valamit,szóval hajrá!

És ne felejtsétek el: ma déli 12 órától Militao bemutatása zajlik,a Real Madrid tévén és appon élőben végig közvetítik a Bernabeu stadionba érkezésétől kezdve a gyepre lépéséig percről percre!

Nézzétek ha tehetitek,ne szemeteljetek és legyetek műanyagmentesek! Hala Madrid!