Átigazolási HírekAtletico MadridBarcelona

Griezmann átigazolása a Barcelona fizetési problémái miatt csúszik

A Griezmann átigazolási szappanopera tovább folytatódik, leigazolása minimum egy hetet csúszik az FC Barcelonánál. Az AS szerint a szituáció sokkal bonyolultabb, mint gondoltuk.

A Barca vezetőségének a terve az volt, hogy szerdán a La Liga központjában kifizetik a francia támadó 120 Millió Eurós kivásárlási árát, ezek után pénteken, miután a játékos visszatér szabadságáról, bemutatnák a Camp Nou boltjában. Hétfőn már együtt edzhete új csapattársaival.

Viszont a hírek szerint a Barcelona likviditási* problémákkal küzd, egyszerűen nincs elég pénz a bankszámláján, hogy egy összegben kifizesse a 120 Millió Eurót. Így valószínűleg nem történik meg az igazolás a héten.

Ez az oka, hogy a Barca megpróbált halasztott fizetést kérni az Atletico Madridtól. E-miatt valószínűleg a két klubnak meg kellene egyeznie az átigazolásban, viszont az Atletico Madridot felidegesítette a rivális csapat és játékos viselkedése, így nem hajlandó tárgyalni. Nehéz helyzetbe hozva a katalán csapatot.

A Barcelona pénzügyi problémáit jól mutatja, hogy a klub alkalmazottai júniusban 3 napos csúszással kapták csak meg a fizetésüket.

*Likviditás: folyamatos fizetőképesség. Ez nem azt jelenti, hogy a Barcelona elszegényedne, hanem hogy egy adott pillanatban nincs akkora összeg a számláján. A klubok, vállalatok előre tervezik a kiadásokat, bevételeket. Az átigazolások (eladások és vételek) is ezért történnek meg részletekben, hogy mindig legyen valamennyi összeg a bankszámlán.