LiverpoolPremier League

Liverpool: Joe Gomez szerint el nem végzett dolguk van

Joe Gomez, a Liverpool védője nagyszerű szezont teljesített Virgil van Dijkkal az oldalán, mielőtt megsérült, és megnyerték a Bajnokok Ligáját. Most viszont a fiatal játékos fitt, és újult erővel vág neki a szezonnak.

A klub hivatalos weboldalának nyilatkozva a csapat nem lakott jól a BL-címmel, mivel még van egy el nem végzett feladatuk. Meg kell nyerni a Premier League-t. A rajtig még több, mint egy hónap hátra van, de a cél egyértelmű a következő idényre.

„Örülhetünk és büszkék lehetünk a sikerünkre, de még sokkal több dolgunk van, valamint sok terület, ahol feklődnünk kell.”-nyilatkozta a Liverpool hivatalos oldalának.

Jürgen Klopp csapata tavaly egy ponttal maradt le a bajnoki címről, ez minden idők legjobb második helyezettje. Sőt, egy szezon kivételével ennyi ponttal mindig bajnokok lehettek volna.

„A Premier League olyan közel volt, hogy azt hiszem, ez elég motiváció. Nagyon közel voltunk, de nem nyertük meg. Ez egy olyan dolog, amit meg akarunk nyerni idén. Nem bosszankodhatunk azon, hogy tavaly mi nem jött össze, újra keményen kell dolgoznunk.ű

A Liverpool keretének nagy része már elkezdte az előszezont, és három nap múlva lesz az első barátságos meccsük a Tranmare ellen.

„Egyértelműen elég intenzív, ahogy el is lehet képzelni visszatérés után. Sok futás, és le kell kaparni a rozsdát. De jó érzés, jó visszatérni. Jó,hogy az előző idényt ilyen jól fejeztük be, és ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk, hogy kihasználjuk a momentumot.”

Gomez sérülése idején Joel Matip játszott van Dijk párjaként, de a fiatal játékos motivált, hogy több poszton is segítse a csapatot.

„Ez a fejlődésről szól, ahogy csak tudok. Minden részletet kihasználok, hogy a pályán, és azon kívül is fejlődjek. Ez az ötödik szezonom, van tapasztalatom és sokat tanultam már a klubnál. De még mindig fiatal vagyok és még sokat kell tanulnom. Folytatnom kell a fejlődést, és éhesnek kell maradnom.”-zárta a Liverpool hátvédje.