Uncategorized

Messi nyilatkozatát a CONMEBOL elfogadhatatlannak tartja

A CONMEBOL, a dél-amerikai labdarúgó szövetség reagált Lionel Messi nyilatkozatára, amit a Copa Amerika bronzmérkőzése után tett.

Messit kiállították az Argentína – Chile (2:1) mérkőzés során. Majd nem volt hajlandó átvenni a neki járó bronzérmet, helyette az öltözőben maradt. A meccs után a bírói döntéseket bírálta és korrupció vádjával illette a CONMEBOL-t. A teljes nyilatkozatot itt olvashatjátok.

A CONMEBOL az 5-szörös aranylabdás argentin nyilatkozatát elfogadhatatlannak minősítette a twitteren posztolt közleményében

CONMEBOL közleménye Lionel Messi nyilatkozatáról:

Az argentin kapitány állítása megdöbbentette a dél-amerikai labdarúgó testületet, amely ebben a közleményben reagált rá:

„A futballban néha nyersz és néha veszítesz és el kell fogadnod a mérkőzés eredményét hűséggel és tisztelettel. Ez egy alapvető oszlopa a fair playnek. Néha a bírói döntéseken megy el, amik emberiek és sosem lesznek tökéletesek.”

Elfogadhatatlan, hogy a versenyen történt esetek miatt, ahol 12 nemzet versenyzett, mind egyforma feltételekkel, vannak megalapozatlan vádak, amelyek tévesen mutatják az igazságot, és megítélik a Copa America integritását. Az említett vádak tiszteletlenek a versenyre nézve, az összes érintett labdarúgóra és a CONMEBOL több száz szakemberére, akik 2016 óta fáradhatatlanul dolgoznak az átlátható, professzionális dél-amerikai futball fejlesztésén.”