Uncategorized

Brazília 12 év után újra megnyerheti a Copa Americát

A rendező ország, Brazília 2007 óta nem nyerte meg a trófeát, azóta a legnagyobb sikerük a 2013-as Konföderációs Kupa és a 2016-os Olimpia megnyerése volt.

Brazília eddig mindig megnyerte a Copa Americát, amikor rendezők voltak.

Viszont Marquinhos szerint: „A labdarúgásban minden gyorsan változik.”

„Peru most nagyon jól játszik és mindenkinek tisztában kell lennie vele, hogy óriási erőfeszítés lesz legyőzni őket. A döntő csak egy meccsen áll.”

„Minden a taktikán, a technikán és fejben dől el. Ezeket megfelelően kell vegyítenünk és a legkisebb részletek dönthetnek egy ilyen meccsen. Amelyik csapat a legkevesebbet hibázza az emeli fel a trófeát a végén.”

Tite lemond az eredménytől függetlenül?

Annak ellenére, hogy Neymart nélkülözniük kell sérülés miatt, Brazília remek formában játszik a tornán, és 10 gólt szereztek kapott gól nélkül.

A csoportkörben 5:0-ra verték meg Perut, így egyértelműen ők számítanak esélyesnek és begyűjthetik a 9. Copa America trófeát.

Annak ellenére, hogy a Brazil Labdarúgó Szövetség szerint marad, a helyi médiában folyamatosan arról mennek találgatások, hogy Tite távozhat a torna után a szövetségi kapitányi posztról.

Brazília és a Real Madrid középpályása, Casemiro teljes mellszélességgel kiállt az 58 éves szakember mellett.

„Rengeteg címet nyert hazai és nemzetközi szinten is, Ő egy győztes.”

„3 éve van a poszton és a mérkőzések 80%-át megnyertük vele.”

„Tite mentálisan erőssé tesz minket, nem fordítva. Nagyon sikeresek ebben, hogy hogyan koncentráljunk és ne essünk bele az ellenfél csapdájába.”

Ez a legjobb Peru

Peru 1975 óta nem jutott be a Copa America döntőjében.

Igaz, ők számítanak az esélytelennek, de a kiesési szakaszban nem kaptak gólt és edzőjük, Ricardo Garecia szerint meglepetést okozhatnak.

„A döntőben mindent megteszel, hogy megnyerhesd. Nincs másik lehetőség.”

„Megvannak a játékosaink hozzá és jó formában vagyunk. Ha választanom kéne, hogy melyik időszakban játszunk a döntőt, akkor a mostani lenne.”

Tite nem valószínű, hogy változtat

Tite valószínűleg nem fog a csapatán változtatni az elődöntőhöz képes, amikor is 2:0-ra legyőzték Argentínát. Viszont pár játékos, akinek az állapota nem tökéletes.

William a Chelsea szélsője meghúzta a combhajlítóját Argentína ellen, míg Fernandinho a Manchester City középpályása egy korábbi rúgásból próbál felépülni.

Peru oldaláról egyedül Jefferson Farfan (térd) játéka kérdéses.