Uncategorized

Copa America: Brazília Argentínát legyőzve jutott a döntőbe

Magyar idő szerint ma hajnalban, 2:30-as kezdettel lejátszották a Brazília – Argentína Copa America elődöntőt, amit a házigazda brazilok nyertek 2:0-ra.

Argentína már a csoportból is nehezen jutott tovább, 4 pontot szerezve a lehetséges 9-ből. Azonban a Venezuela ellen megnyert negyeddöntő (2:0) okán a drukkerek bizakodhattak. De a frissen felszedett lendület sem bizonyult elegendőnek a brazilok ellen. Dani Alves nagyszerű szólója után Firmino tálalt Gabriel Jesus elé, aki a 19. percben megszerezte a vezetést a házigazdáknak. Ezután inkább az argentinoknak sikerült helyzeteket kialakítaniuk, de kaput találniuk azonban nem.

A második félidőben mindkét csapatnak megvoltak a helyzeteik. Lionel Messi kétszer is kishíján bevette Alisson kapuját. Azonban először a kapufa állította meg lövését, majd a szabadrúgását szedte ki bravúrral Alisson a bal felső sarokból. A kihagyott helyzetek pedig meg is bosszúlták önmagukat. Gabriel Jesus félpályás szólója után, labdájával üresen találta Firminot, aki ezúttal saját maga továbbította azt a kapuba (71′). A mérkőzés végén már egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie, így a mérkőzés 2:0-val ért végett. Brazília a Copa America döntőjében, Argentína pedig búslakodhat, hogy ezúttal sem sikerült elhódítaniuk egy trófeát.

Mérkőzés összefoglaló:

A Tottenham védője, Foyth azért megetette Coutinhot:

Képek a Brazília – Argentína mérkőzésről:

A másik elődöntőt holnap hajnalban 2:30-kor rendezik Chile és Peru között. Ott dől majd el ki küzdhet meg a házigazda brazilokkal a trófeáért. A döntőre pedig vasárnap este 22:00-kor kerül sor. Érdemes visszanéznetek, mert a hátralevő két mérkőzésről is hasonló beszámolóval készülünk majd és holnap nyereményjátékkal is jelentkezünk facebookon a Copa America döntőre. Addig is szép napot és élvezetes nyarat mindenkinek! 🙂

Ha érdekel a többi mérkőzés összefoglalója, itt megnézheted őket.