Átigazolási HírekJuventusSerie A

De Ligt: Az egykori francia sztárnak hányingere van tőle

Matthijs De Ligt átigazolási mizériája hamarosan véget érhet. A fiatal holland védőt szinte az összes európai topklub maga soraiban tudta volna, azonban egybehangzó lapértesülések szerint már csak hetek kérdése a Juventusba való szerződése.

De Ligt átigazolási kálváriája és magas követelései azonban sokaknál kiverték a biztosítékot. Közéjük tartozik a Marseille és a Milan egykori játékosa, Christophe Dugarry is, aki az RMC Sportnak nyilatkozott.

„Gratulálok az elnöknek, gratulálok Leonardonak, gratulálok a döntéshozóknak. Belefáradtam ebbe az új futballba. Éppen, hogy belekezdesz egy új projektbe, máris keresed a kijáratot.”-nyilatkozott dühösen a francia utalva a PSG-re. Ugyanis a tegnapi hírek szerint De Ligt tárgyalt a PSG-vel, de egy menekülő záradékot szeretett volna a szerződésébe, amennyiben nem nyeri el a tetszését a franciák projektje.

„Mik a tervei? Mi járhat a fejében?”-tette fel a költői kérdést Dugarry, majd folytatta a kifakadást:
„19 éves vagy. 12, 13, 14, 15 milliós fizetéssel. Egy ponton azonban mit változtat? Eggyel több autód lesz, nagyobb házad, 10 méterrel nagyobb yachtod. Ez tisztán egy pénzügyi döntés. Hánynom kell tőle!”

Majd megadta a kegyelemdöfést:
„De Ligt lenyűgöző, nagyon, nagyon jó. De ezzel a mentalitásával nem fogja sokáig húzni. Egyszerűen nem lehetséges.”