Átigazolási HírekArsenalBundesligaPremier League

Dortmund: „Komoly lehetőség” Koscielny leigazolása

Május végén a francia L’Equipe komolyan kétségbe vonta Laurent Koscielny jövőjét az Arsenalnál. Most egyre inkább úgy tűnik, hogy a veterán védő távozik, célállomása pedig az AS Monaco, vagy a Borussia Dortmund lehet.

Eddig az volt a közvélekedés, hogy a bakui EL-döntő lehet Koscielny utolsó meccse az Ágyúsok mezében, főleg akkor, ha alulmaradnak, és nem sikerül kvalifikálni magukat a BL-be.

A 33 éves védő habár megkezdte a tárgyalásokat egy szerződéshosszabbításról, pozitív eredmények azonban még nincsenek. Koscielny azonban még úgy érzi, képes 2-3 évig a legmagasabb szinten teljesíteni, és itt jön képbe a Borussia Dortmund és az AS Monaco.

A német Bild szerint a vesztfáliaiak az esélyesebbek, és „komoly lehetőségnek” tartják az üzletet.Továbbá úgy fogalmaznak, hogy az Arsenal meg akar szabadulni tőle.

Habár a Dortmund nem szokott 30 év feletti játékosokat igazolni, a veterán francia szerződtetésében van ráció. A fekete-sárgák nyert helyzetből vesztették el a bajnoki versenyfutást, amiben a legtöbb szakértő szerint a fiatal védelemnek nagy szerepe volt. Lukasz Piszczeken kívül ugyanis a védelem összes alapembere fiatalabb 24 évnél. A tapasztalat hiánya pedig a tavaszi fordulókban sokszor kiütközött, mikor több gólos vezetést adtak ki a kezeik közül, többször is.

Éppen ezért felmerült egy tapasztalt védő szerződtetése, aki adott esetben segíteni tudja a fiatalok fejlődését.

sportwitness.com