Premier League

Véget ért a Premier League 2019/20-as szezonja! 1. rész

A COVID járvány megakasztotta, félbeszakította, de végül csak lezárult a Premier League – kialakult helyzet miatt – legkülönlegesebb szezonja. Elsőként a 6. helytől lefele tekintjük át a csapatokat.

Harc az Európai szereplésért

Eddig két EL hely biztos a Rókákkal később foglalkozunk, a hatodik helyet az utolsó pillanatban a Jose Mourinho vezette Tottenham húzta be. A portugál így valamennyire megmentette a Spurs szezonját és alighanem a saját karrierjét is. Ahogy ő is kiemelte a 14. helyen az Arsenal-tól 8 ponttal lemaradva vette át a gárdát és bár a játéka sokszor hagy kívánni valót az eredmények őt igazolják. A leállás jól jött nekik, Kane és Son is visszatért. A vérfrissítés azért ráfér az együttesre, kérdés az elnök partner lesz-e ebben. A második a hagyományosan legerősebb szezonja a Special One-nak, hamarosan kiderül.

Jelenleg nagyon szomorúak a Wolves szimpatizánsok, de ez augusztusban még változhat. A Chelsea elleni vereséggel kicsúsztak a BIG6-ből, de szombaton mostani legyőzőjük az FA Kupa döntőben egy győzelemmel visszaadná nekik az európai belépőt. Nagyon jó és elképesztően hosszú szezon a Farkasoké és koránt sincs vége, még augusztusban az EL-ben tovább írhatják saját történelmüket!

Ha csak a PL-t nézzük az egyik legnagyobb csalódás az Arsenal csapata, sokáig a top 10 is kérdés volt, végül 8. helyen zártak Arteta-ék, az európai porondra csak egy FA Kupa győzelemmel juthatnak ki, miután az EL-ben nagy meglepetésre nincsenek versenyben már. Nagyon sok tennivaló van az együttessel, de a legfontosabb kérdés Aubameyang aláír-e új szerződést? A gaboni egy góllal maradt le a gólkirályi cím megvédésétől, az ő megtartása, vagy elvesztése meghatározhatja a jövőképet az Ágyúsoknál.

Középmezőny

Az újonc Sheffield mérkőzésein esett a legkevesebb gól (39-39), végül lemaradtak Európáról, de így sem lehetnek elégedetlenek, a csapat egyben tartása, lehet a cél élen a kapus Henderson-nal. A tabella felső felében zárt még a Burnley, masszív együttes, ahol Pope elöl épphogy elvitte az Aranykesztyűt a Man. City portása Ederson.

A Southampton vegyes szezont zárt, a Szentek a PL harmadik helyén végeztek az idegenbeli eredmények alapján, míg az utolsó előtti pozícióban a hazai rangsorban, Ings végül egy majdnem mesterlövészi címhez jutott. Az Ancelotti vezette Everton úgy tűnt hamar vette ki a szabadságát. A keretet látva csalódás a 12. hely a szurkolóknak!

A Newcastle rajongói az átigazolási szezont várják, valóban ők lesznek e a következő gárda, ahol beköszönt a kánaán. A Crystal Palace és a Brighton viszonylag hamar megnyugodhatott, az előbbi ezt azzal „ünnepelte”, hogy az utolsó 8 fordulóban 1 azaz 1 pontot szerzett…

Bennmaradók és búcsúzók

Moyes megint megmentette a West Ham-et, de valószínűleg a felhők nem tűntek el teljesen. Ennek a csapatnak sokkal jobban kellene szerepelnie, kérdés, hogy jövőre ezt milyen kerettel tehetik meg. Az utolsó fordulóban végül az Aston Villa örülhetett, ha nehezen is, de élvonalban maradtak a birminghamiak. Grealish és társai közül jó páran várhatóan nem itt kezdik az idényt.

Kiesett a 2015 óta élvonalban játszó Bournemouth, ha egy pont is, de az hiányzott a végén. Amikor a listavezető veretlenségét elvette a feltámadó Watford kevesen gondolták, hogy nem maradnak az élvonalban. A Norwich-nál ez jó ideje nem kérdés utolsó 15 mérkőzés 1 győzelem 1 döntetlen mellett 13 vereség…

Elolvasom a második részt >>