Premier League

PL: Mikor térhetnek vissza a szurkolók?

A februárban kitört Covid-19 járvány miatt március közepére (majdnem) az összes bajnokság leállt, volt, amelyik rögtön le is fújta a bajnokságot, és az aktuális tabella alapján hirdettek győztest.

Aztán egy kegyetlenül hosszú 2-3 hónap után újra kinyitották kapuikat a stadionok, azonban csak résnyire: a szurkolók előtt továbbra is zárva maradt.

Angliában különösen nagy fejtörést okoz a vírus, a legtöbb megbetegedést mutató táblázatban előkelő helyet foglalnak el, jelenleg ott regisztrálják a nyolcadik legtöbb fertőzöttet.

Péntek délben azonban Boris Johnson brit miniszterelnök a Downing Street-en kijelentette: Ősszel (októberben) visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba, ha minden jól alakul.

„Engedélyezni fogjuk a nagyobb csoportosulásokat épületekben, például stadionokban” – fejtette ki a miniszterelnök.

Angliában az utolsó, nézők előtt lejátszott Premier League mérkőzést a King Power Stadionban játszották, ahol a Leicester City 4-0-ra ütötte ki az Aston Villa-t. A ténylegesen utolsó, szurkolók előtt játszott mérkőzés pedig a pár nappal későbbi Liverpool- Atletico Madrid találkozó volt az Anfield-en.