La LigaReal Madrid

Vinicius Jr: A nyomornegyedből a bajnoki címig

A Real Madrid már bajnokként áll ki az utolsó meccsére a Leganes ellen vasárnap. A cím elhódításában szerepe volt Viniciusnak is, aki még csak 20 éves, de már a második szezonját tölti Madridban.

A szélső Zidane 12. legtöbbet használt játékosa, összesen 1,264 percet adott neki. Bár Vinicius csak 3 gólt szerzett az idényben, de ezek fontos gólok voltak. A Clasicón ő lőtte az első gólt, az Atletico ellen megszerezte a győztes gólt és a szünet után a Mallorca elleni is lőtt egyet.

Eden Hazard után Vinicius cselezi a legtöbbet, átlagosan 28,72 percenként. Bár a brazil rövid ideje van a Real Madridnál, de már három trófeát is begyűjtött. A bajnoki cím megnyerése után a közösségi médiában fejezte ki az örömét.

„Sao Goncalo nyomornegyedéből jöttem és most 20 évesen bajnok vagyok a világ legnagyobb klubjában” – írta Vinicius. „És voltak, akik azt mondták, hogy soha sem fogom ezt a mezt viselni. Szerintem ez azért nem túl rossz, igaz? Ez egy fontos cím, és nagyon különleges is.”

Végül a szélső üzent azoknak is, akik továbbra sem hisznek benne. „Tisztában vagyok vele, hogy többen szeretnek, mint akik nem. Minden nap keményen küzdök érte, hogy fejlődhessek és történelmet írjak.”