Hacienda BernabeuReal Madrid

Real Madrid retro: egy felejthetetlen döntőre emlékezünk

Sok emlékezetes döntőt játszottak a sorozatban, amíg a neve Európa Kupa volt, de talán a legnagyobb, legjobb, ezáltal a legemlékezetesebb a Real Madrid- Eintracht Frankfurt 1960-as döntője volt.

A kérdéses mérkőzés 1960 május 18-án a Hampden Parkban lett rendezve. És az akkor a kontinens legfényesebben ragyogó csillaga, a Real Madrid számára nem kezdődött jól a meccs. A 18.percben ugyanis Kress góljával a Frankfurt szerezte az első találatot.

De a Real Madrid akkoriban megállíthatatlan volt. Csupán 9 perccel később Alfredo di Stefano kiegyenlített, majd duplázott. Aztán a 30.percben már Puskás is betalált. A félidőben már 3-1-es előnyben sétáltak le a pályáról.

A második félidőben aztán beindult a gólgyár. Puskás 4 (!) gólt,Di Stefano mesterhármast szerzett, és a Frankfurt is szerzett még két találatot. A végeredmény 7-3 lett, megjegyzem, madridi oldalról egy nagy hazaadási hiba miatt kaptak egy gólt, plusz a 7 gólból egy „csak” büntető, amit szintén Di Stefano értékesített.

A gólok

A győzelem elsöprő volt. Egyben azt is jelentette, hogy Miguel Muñoz lett a futball történelmének első olyan edzője, aki játékosként és edzőként is megnyerte a trófeát. Valamint a Real Madrid zsinórban ötödször lett bajnok.

Másnap reggel a madridi lapok természetesen mind címoldalon számoltak be a döntőröl:

#maradjotthon

Források: Marca, Diario AS, Real Madrid CF Officials, kiemelt kép: Diario AS