FociLa Liga

Tebas: „Remélhetőleg nem áll le olyan sokáig a labdarúgás, mint Kínában”

Javier Tebas, a La Liga elnöke Deportes Cuatro – nak nyilatkozott arról, hogy az első-és másodosztályú mérkőzéseket hamarabb folytathatják, mint ahogyan Kínában. Az ázsiai országban majdnem két hónapig nem tartottak sporteseményeket. Thebes utalt arra, hogy hamarosan visszatérhetnek a mérkőzések.

„Befejezzük a szezont. Több hipotézis van: áprilisban, májusban, nem kizárt, hogy később. Várjuk, hogy az UEFA hogyan dönt.” – mondta a La Liga bizottsági ülése után.

Nem zárható ki egy augusztusi bajnokság befejezése sem. Annak ellenére, hogy sok játékos szerződése július elsejétől lejár. „Több lehetőség is van, de azon dolgozunk, hogy a versenyt befejezzük. És biztos vagyok benne, hogy sikerül is.”

„Más országok példája van előttünk. Felhasználva az ők tapasztalatait, mint például Kína, ahol a hétvégén már rendeznek sporteseményeket. Spanyolországban időben meghozták a megfelelő intézkedéseket, ezért bízhatunk benne, hogy a szünet rövidebb lesz, mint Kínában.”-nyilatkozta optimistán.

Hosszú iidő fog eltelni a bajnokság befejezéséig, de meg kell várnunk az UEFA döntését. Meg kell védenünk az egész futball világát, nem csak Spanyolországban, hanem mindenhol. A Bajnokok Ligájában is, a többi bajnokságban is. A probléma közös. „-fejezte be a nyilatkozatot.

#maradjotthon

Forrás: Marca, kép: Goals News