BarcelonaLa LigaReal MadridVélemény

Rivaldo: „Setién érkezése óta nem láttam javulást a Barcaban”

„A Barcelona függősége Messitől óriási. Ha megállítják, a csapat leblokkol. Nehéz felállítani a csapatlistát, és ennek oka a klub rossz tervezése.”

Az FC Barcelona legendája a Betfair- neki adott interjújában aggódik amiatt, hogy a csapata a Real Madrid ellen játszik vasárnap este.

„Őszintén szólva miután megnéztem a Barcelona néhány utóbbi meccsét, nem láttam javulást, ahhoz képest amit Valverde elrontott. Setién nem hozott változást. A labdabirtoklásuk sem következetes.”

Aztán folytatta az elemzését:

Setién-el a csapat hátulról játszik, és kockázatot vállalnak- amit a Real Madrid a Manchester City ellen is tett. Az igazán aggasztó dolog a Barcelona vonatkozásában viszont az, hogy nincs olyan játékos, aki hajlandó lenne a labdát messzebbről is rálőni, amivel meglepné az ellenfelet. A csapat csak a büntetőterületről próbál gólt szerezni. „

Messitől függenek

„A hiányosságok miatt jobban támaszkodnak Messire, mint valaha.” – mondta Rivaldo. „Most természetesen sokkal fontosabb lett a csapat számára, mint eddig bármikor, ezért túlzottan rá vannak utalva. Ezért van, hogy minden csapat arra játszik, hogy őt blokkolja. És amikor ez sikerül, Messi szabadnapot kap, és az egész csapat leblokkol.”

Aztán a klub vezetésének kritikájával folytatta : „A jelenlegi problémák januárban kezdődtek. Több játékos távozott, de senki nem érkezett a pótlásukra. Ennek az árát fizetik meg most. Küzdenek egy teljes keret felállításáért. Mindez nem befolyásolja előnyösen a klub imázsát, és a játékosok és az edzőszemélyzet hangulata sem kellemes.”

Felesleges volt Braithwaite, ha nem játszik

Rivaldo sszerint Martin Braithwaite – aki a sérült Ousmane Dembélé helyett érkezett – szerződtetése teljesen felesleges volt, ha nem játszhat folyamatosan.

„Setién-nek rendszeresen játszania kell Braithwaite – et, nem a kispadra fizetett ki a klub 18 millió eurót. Azért kaptak engedélyt egy igazolásra, hogy Luis Suárez helyett legyen valaki, aki a támadásokat segíti. Semmi értelme nem lenne nem használniuk őt.”

Suárez Barcelonából, Hazard Madridból hiányzik

Rivaldo úgy véli, hogy a Clasico-n Suárez hiánya a Barcelonából jobban érződni fog, mint a Madridnak Hazard hiánya.

„Először is azért, mert jelenleg a csapatban nincs helyettese Luisnak. Hazard kapcsán nem hiszem, hogy a Real Madrid annyira hiányolni fogja. Mivel nem épült még nagyon bele a csapat játékába, kevésbé érzik majd a hiányát.”

A Barcelona nem fogja lerohanni a Realt vasárnap, enyhébben fognak kezdeni. A Real Madrid viszont a Manchester City elleni vereség után nagyon motivált lesz, éhesek egy győzelemre. Nem fognak még egy olyan hibát elkövetni, hogy lehozzák Viníciust 1-0-ás vezetésnél. Miután Benzema góllövő képessége alábbhagyott, és Cristiano Ronaldo távozása óta nincs stabil gólszerző náluk, Messi megoldhatja a Barcelona gondjait. Ő lehet a kulcs vasárnap este a Barcelona számára.”

El Clasico

Real Madrid – Barcelona FC

Vasárnap este 21 óra

Közvetítés a Spíler 2 csatornán, de már 20 óra után 10 perccel kezdődik a félvezető műsor.

Forrás és kiemelt kép: AS