AC Milan

Boban: Gazidis hátba szúrt minket

Az AC Milan igazgatója, Zvonimir Boban szerint Ivan Gazidis hátba szúrt, amikor megkereste Ralf Rangnickot. A horvát szerint azonnali találkozót szeretne a tulajdonosokkal. „Tiszteletlenség,, ez nem a Milan stílusa.”

A szituáció a klubnál pattanásig feszült, a hírek szerint az egyik oldalon Gazidis, míg a másik oldalon a korábbi játékosok Paolo Maldini és Boban van.

A probléma azután kezdődött, amit Boban is elismert, amikor Gazidis elkezdett tárgyalni Ralf Rangnickkel az ezdői és sportigazgató posztokról anélkül, hogy szólt volna kollégáinak.

„Pár nappal ezelőttig azt hittem, hogy nincs két csoport a Milanban, habár figyelembe kellett venni a rengeteg problémát, a kulturális különbségeket és a különböző szenvedélyeket a Rossoneri esetében.” -mondta Boban a La Gazzetta dello Sportnak.

„Tény, hogy ez nem jó mindenkinek. A legrosszabb része, hogy destabilizálja a történeseket, amikor a csapat fejlődik és látható Stefano Pioli kemény munkájánk eredménye.”

„Az, hogy nem szólt tiszteletlen és nem elegáns. Ez nem a Milan stílusa. Legalább is nem az amire emlékszem.”

„Ahogyan én látom, az egység azt jelenti, hogy osztozunk és tiszteljük egymást. Erre van szükség és csak így dolgozhatunk együtt.”

„Már beszéltünk Gazidissel. A Milan érdekében, amilyen gyorsan csak lehet össze kell hozni egy találkozót a tulajdonosokkal.”

„A tulajdonosoknak egyértelműnek kell a pénzügyi keretük és céljaik tekintetében is. Tiszteletben kell tartanunk, hogy helyre kell hozni a könyvelést, míg a tulajoknak a sport eredményeket, ami a klub történelme és értéke.”

„Jelenleg a januári átigazolási időszakban erre történek törekvések, azért adtunk el játékosokat, hogy lejjebb vigyük a fizetéseket. Viszont még mindig nem tudjuk a nyáron milyen költségvetéssel dolgozhatunk.”

„Megkértek minket, hogy csökkentsük a keret átlag életkorát, megtettük, de mindig figyelni kell a megfelelő arányra a fiatalok és tapasztaltak között. A januári időszak megmutatta, hogy igazunk van, a tapasztalt játékosok mellett a fiatalok gyorsabban fejlődtek.”

Megkérdezték Bobant, hogy a Milan képes lesz-e visszatérni a Bajnokok Ligájába:

„Először is be kell fejeznünk a szezont és meglátni, hogy hol tartunk. Nem mondjuk, hogy a következő szezonban nyernünk kell, de legalább Olaszországban versenyképesnek kéne lennünk.

„Tisztában voltunk vele, hogy a Milan nem éppen olyan állapotban van, mint amikor mi játszottunk, de komoly ambíciók vannak, ami miatt lehet álmodni.”