Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Sergio Ramos dühös Martin Odegaard – ra, de a rajongóknak köszöni

A kapitány az Instagrammon köszönte meg a szurkolók támogatását

Miután a Real Madrid csütörtök este kiesett a Copa del Rey versenyéből, a csapat ikonikus kapitánya a közösségi oldalán mondott köszönetet a Bernabeu közönségének:

„A vereség fáj, de tanít is minket. Nagyon sok célunk van, amikért mindennel szemben megküzdünk. Köszönöm a hiteteket, a szenvedélyt, mert ezzel harcra és küzdelemre sarkalltatok.” – írja posztjában.

A kapitány üzenetében arra a két célra utal, amikért a királyiak még versenyben vannak. A Bajnokok Ligájában a Manchester City lesz a csapat következő ellenfe február 26-án. A La Liga tabellán pedig 3 pontos előnnyel a Barcelona előtt vezetik a sorozatot, következő mérkőzésüket vasárnap 16 órakor játsszák az Osasuna ellen.

Ramos a csütörtök esti mérkőzés 11.percében kemény belépőt kapott Martin Odegaard – tól. A játékos, aki jelenleg a Real Sociedad mezében két éves kölcsönben van, hivatalosan Ramos csapattársa. Visszatérése a nyáron esedékes, szerződése 2022-ig szól.

Az incidens során Ramos a földre esett, és a lábához kapott, a kamerák pedig rögzítették, hogy nem szalonképes szavakkal illette a norvégot. Ahogy azt a külföldi sajtó írja, „X besorolású” sértést vágott Odegaard fejéhez, melyet az csak egy laza kézlegyintéssel, mosolyogva nyugtázott (körülbelül „f**k off” – inkább csak stilizálva, angolul írjuk le, amit a kapitány kaszíliai nyelven odakiáltott). De a hírek arról is szólnak, hogy a norvég édesanyja is említve lett…

A játékvezető viszont sárga lappal dícsérte meg Odegaard produkcióját. Ez azonban nem gátolta meg őt abban, hogy néhány perccel később szinte ugyanazt tegye meg Marcelo – val is. Szerencséjére – és a Sociedad szerencséjére – ezt a spori nem látta, vagy nem ítélte olyan súlyúnak, hogy kiossza érte neki a második lapot is.

A Real Sociedad abban reménykedik, hogy még egy évvel meg tudják hosszabbítani a támadó szerződését. Jelenleg kijelenthető, hogy Odegaard húzza a Sociedad szekerét, így ez teljesen érthető. Viszont madridi részről erre igen kevés esély mutatkozik. Természetesen messze van még a nyári transzfer időszak, addig sokminden fog történni. De amennyiben Gareth Bale távozik a fehérek csapatától, úgy Odegaard minden valószínűség szerint nem marad kölcsönben.

Ebben az esetben pedig jobban teszi, ha sürgősen elnézést kér Ramos-tól. Ugyanis a kapitány úgy nyilatkozott, hogy a legjobban az háborítja fel, hogy ezt se tette meg a kvázi csapattársa ilyen mértékű durvaságot el követve ellene, később sem. Madridi babona szerint pedig nem jó nem jóban lenni a kapitánnyal….

Forrás : Marca, As, Metro, El Español, képek : Sun, kiemelt kép : SporX