Real MadridLa Liga

Courtois gondolatai Hazardról, a Derbiről és Kobe Bryantról

Miután a Real Madrid hozta a kötelezőt a Zorrilla-ban, ők lettek az egyedüli birtokosai az első helynek a La Ligában. Nacho góljával nyertek a madridiak a Valladolid ellen, és Courtois-nak ismét sikerült kapott gól nélkül lehoznia a meccset.

A belga kapus a meccs után nyilatkozott a spanyol sajtó munkatársainak. „Csak magunkkal foglalkozunk, nem nézzük, hogy mit csinál a másik. Ha koncentrálunk, akkor nagyon jól tudunk dolgozni is. Az idény hosszú és mindig tele van buktatókkal.”

„Nagyon örülünk a sikerünknek, hiszen ezeken a pályákon lehet végül megnyerni a bajnokságot. Nehéz mérkőzésünk volt, de sikerült nyernünk és ez a legfontosabb. Eltökéltek vagyunk, meg szeretnénk nyerni a bajnokságot. A csapatunk is megvan hozzá, de januárban még korai arról beszélnünk, hogy mi lesz májusban.”

Courtois-t Eden Hazardról is kérdezték, hiszen a madridi városi derbi csak egy hét múlva lesz, és a belga még nem edzett a csapattársaival. „Hazard gyógyul. A pályán még nem fog sokat tölteni a következő hetekben, maximum perceket csak. Persze, hogy nem edzett még a társaival. Realisztikusnak kell maradnunk, meg kell várnunk, amíg készen áll majd a visszatérésre.”

Az Atletico Madrid elleni összecsapásról is kifejtette a véleményét a belga hálóőr. „Nehéz meccs lesz. A foci nem áll meg, hiába értél el nagyszerű dolgokat a múltban, csak a jelen számít. Egy hetük van felkészülni, mert már nem érdekeltek a kupában, és mindent bele fognak adni ellnünk. Ez mindig ilyen. Ha valaki szenved az mindig extra erőbedobással fog harcolni. Az Atletinek meg ez különösen az erőssége. Mi pedig nagyon jó formában vagyunk és ha az ők elszántságát a mi szurkolóink támogatásával ellensúlyozzuk, akkor minden rendben lesz végül és megnyerjük a meccset. De előbb a Zaragozával kell foglalkoznunk és a kupával.”

Courtois kitért Kobe Bryant és lánya Gianna tragikus halálára is. „A bemelegítés után már tudtuk hogy mi történt. Nagyon elszomorít, hogy a lánya is vele volt. Én szeretem a kosárlabdát, vele nőttem fel.”