Hacienda BernabeuAtletico MadridLa LigaReal Madrid

ATM-RM: megkaptuk! Dupla Gonzales lesz a bíró

Jajjj! Madridisták ezrei fognak feljajdulni a hírre. A hétvégi Atletico Madrid-Real Madrid meccsre éppen őt delegálja a szövetség… Gonzales Gonzales már több alkalommal is betett a királyiaknak. Bizony, az a típusú játékvezető, aki ha olyan a kedve, egyik vagy a másik csapat iránt érzett pilanatnyi felindulásából képes ítéleteivel befolyásolni a mérkőzést.

És éppen ő, „DuplaGonzales” lett kijelölve a madridi derbyre, mint játékvezető. Innen már nem számít, kik a partjelzők, vagy ki nézi a VAR képernyőit. (Amúgy a képernyők előtt majd egy katalán spori csücsül majd, Alvarez Izquierdo.) De Gonzales majd úgyis tudja, mindent jobban tud…

A statisztika persze csalóka, hiszen mind a két klub mérkőzésein több győzelem született, mind vereség, amikor Gonzales vezette. De. Ez csupán annak tudható be, hogy ez két jó csapat, a La Liga és az európai foci top csapataiba tartoznak, így persze, hogy több a győzelem.

Statisztikája:

Real Madrid: 25 mérkőzést vezetett, 17 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség. Atletico Madrid: 26 mérkőzés, 16 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség.

De egy ilyen megkérdőjelezhető sporira bízni egy ekkora rangadót, ez a Spanyol Labdarúgó Szövetségtől is ritka nagy hiba. Bámelyik csaoat nyer is majd, és ha véletlen Gonzalesnek egy jó napját is fogják ki, aki veszít, bírózni fog. Pláne a drukkerek.

A szeptember 16.-án Real Betis mérkőzésén ismét aránytalanul itélkező játékvezető 2015-ben a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség legjobb játékvezetőjének is meg lett választva. Keménysége meggyőzte a szövetséget, noha az egyik olyan spanyol bíró, akinek ítéletei ellen a legtöbb fellebbezést nyújtják be a klubok. Mindhiába, lassan fel is adják.

Idézet a spanyol szabálykönyv etikai kódexéből:

A sportfegyelemmel kapcsolatos jogsértések értékelésekor a játékvezető a játékkal kalcsolatos tényekről hozott döntései VÉGLEGESEK, és feltételezik, hogy helyesek.”– magyarul: felesleges minden igyekezett, az esetek 99%-ában jóváhagyják a játékvezetői ítéleteket. Persze, ennek nyilvánvaló oka, hogy ha nem így lenne, akkor minden egyes ítélet után fellebbeznének a klubok.

Hogy a hétvégén milyen napját fogjuk ki, ki fog derülni, de mind a két csapat rajongótábora készüljön idegnyugtatókkal, stresszoldó labdákkal, esetleg boxzsákkal a meccs mellé. Félek, fel fogunk robbanni az idegtől…

Források: Diario de Sevilla, AS, Marca, El Espanol