LiverpoolPremier League

Van Dijk érdemli az Aranylabdát Babel szerint

A Liverpool holland válogatott védője, Virgil van Dijk érdemli meg a legjobban az Aranylabdát a Fulham játékosa, és egyben válogatottbeli csapattársa Ryan Babel szerint.

Tegnap este a Holland válogatott kikapott Portugáliától (1:0) a Nemzetek Ligája döntőjében. Ennek ellenére Babel szerint így is van Dijk a legnagyobb esélyese az Aranylabdának.

Van Dijk nagyszerű szezonon van túl. 97 ponttal zártak a bajnokságban, mindössze 1 ponttal lemaradva a Manchester City mögött, majd a Bajnokok Ligáját megnyerték elsején a Tottenham ellenében (2:0). A 27 éves holland védő kapta a Premier League Szezon Játékosa elismerést is csapattársai, Salah és Mané, illetve a Manchester City 3 ásza, Bernardo Silva, Raheem Sterling és Sergio Agüero előtt, nem beszélve a mostanra ex-Chelseas, Eden Hazardról.

Babel szerint van Dijk lehet az első Aranylabdás védő Cannavaro óta:

„Az utolsó alkalommal amikor egy védő nyerte az Aranylabdát, ahogy emlékszem, az Cannavaro volt 2006-ban. Szóval ez nem lehetetlen [van Dijk számára]. – nyilatkozta Babel a Sky Sports News-nak.

„Szerintem az lenne az igazságos, ha legalább a rövid listára felkerülne.”

„Majd meglátjuk a végén, hogy megnyeri, vagy sem. Nagyon örülnék neki [ha megnyerné].”

Van Dijk szerint a Holland válogatottnak pozitívnak kell maradnia a vereség ellenére:

„A bajnokság elején nem hiszem, hogy bárki is hitt volna nekünk, ha azt mondjuk, hogy a döntőbe jutunk. Ez ilyen.” – nyilatkozta a csapatkapitány a Sky Sports News-nak.

„Sokat fejlődtünk, minden játékos sokat fejlődött. Büszkének kell lennünk magunkra.”

„A csalódottság természetesen ott van a fejünkben, de nem szabad lecsüggednünk.”

A vereség után Matthijs de Ligt is nyilatkozott az NOS-nek arról, hogy mit beszélt Cristiano Ronaldoval a lefújás után.