Általános KvízekIrodalomKvízTudáspróba

Irodalmi kvíz: Készen állsz a tudáspróbára? Lássuk, tudod-e a válaszokat?

Felismered melyik Ady Endre vers, illetve tudod kitől idézett Arany János a Toldi elején? Lássuk, helyt állsz-e ezen az irodalom tudáspróba kvízen?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunkkérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés
0%

Légy jó mindhalálig. Mi a helyes történeti sorrend? 1.Doroghyéknál házitanító lesz Misi 2.A kisfiú először megy Pósalaky úrhoz felolvasni 3.Orczy nyomozni kezd 4.Misi elveszíti kalapját a fűvészkertben 5.Török Jánosnál marad a reskontó (lutri szelvény) 6.Misit a nagybátyja elviszi a kollégiumból. 7.A kollégiumi törvényszék kivizsgálja Misi ügyét

Helyes! Helytelen!

Ki NEM tartozott a Nyugat első generációs írói közé?

Helyes! Helytelen!

Arany János: Toldi, Kinek a sorait választotta Arany János mottóul az énekek elejére?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mely költőre NEM jellemző az impresszionizmus?

Helyes! Helytelen!

Ki a vers írója? Tél eleje, tél közepe: havas a hegyek teteje, sehol egy árva virág - zúzmarás a fán az ág. Ám télutón egy reggelen, csoda történik a hegyen: kibújik a hóvirág, s megrezzen a fán az ág.

Helyes! Helytelen!

Ki az író? Meg tudod mondani a vers idézet alapján? Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra, s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, befonták életét vad kényszerképzetek.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Melyik nem Ady Endre verse?

Helyes! Helytelen!

Radnóti Miklós kiváló műfordító is volt. Igaz vagy hamis?

Helyes! Helytelen!

Irodalmi kvíz: Készen állsz a tudáspróbára? 80%-nak nem sikerül!

Share your Results: