Irodalom kvíz: Felismered egy mondatból melyik regény kezdődik így?

Irodalom kvízünkben 10 híres regény első mondatát (néha tettünk kivételt) írtuk le. Mennyit ismersz fel belőle helyesen?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A debreceni Nagyerdőn volt az akkori időben egy híres tanya, többnyire diákok látogatták, jó boráért, jó gazdájáért, még Csokonai idejéből emlékezetes hely.

Helyes! Helytelen!

Azokat a nem éppen ritka napokat kivéve, amikor le sem feküdt, Sherlock Holmes általában későn kelt.

Helyes! Helytelen!

Egy hegylánc közepén keresztültörve tetejéről talapjáig, négymértföldnyi messzeségben; kétoldalt hatszáz lábtól háromezerig emelkedő magas, egyenes sziklafalak, közepett az óvilág óriás folyama, az Ister: a Duna.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Verrières egyike Franche-Comté legcsinosabb kisvárosainak.

Helyes! Helytelen!

Bizonyára örömmel hallod, hogy semmi baj nem zavarta meg a vállalkozás kezdetét, amelyet oly rossz előérzettel kísértél.

Helyes! Helytelen!

Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Dicsőség a magasban Istenünknek, Dicsérje őt a föld és a nagy ég, Ki egy szavával híva létre mindent, S pillantásától függ ismét a vég.

Helyes! Helytelen!

- Uram! A késemért jöttem! / - Hol hagyta? / - Valami matrózban. / - Milyen kés volt?

Helyes! Helytelen!

Amikor még fiatalabb és sebezhetőbb voltam, apám néhány tanáccsal látott el. Azóta is sokszor elgondolkoztam rajtuk.

Helyes! Helytelen!

Ki ne emlékeznék rá, hogy az 1866. esztendőt különös esemény, egy érthetetlen, rejtélyes természeti tünemény tette nevezetessé.

Helyes! Helytelen!

Irodalom kvíz: Melyik regény első mondata?

Share your Results:

Jöhet a következő?

Hirdetés