Általános KvízekIrodalomKvízTesztTudáspróba

Irodalom kvíz: Tudod hol született Petőfi, vagy Csokonai? Igen? Akkor biztosan fordítva is menni fog.

Vajon tudod-e hol született Petőfi, vagy Csokonai Vitéz Mihály? Igen? Akkor biztosan fordítva is menni fog. Mi mondunk egy helyet és évszámot, Te pedig mondd meg melyik híres magyar író született abban az időben ott, majd oszd meg velünk, hogy sikerült!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

1864. október 5-én született Alsósztergován. Költő, író, ügyvéd, politikus, a magyar irodalom és drámaköltészet kiemelkedő alakja.

Helyes! Helytelen!

1883. április 4-én született Szegeden. A 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője, a magyarság sorsának egyik legjelentősebb magyar lírai kifejezője.

Helyes! Helytelen!

1823. január 1-én született Kiskőrösön. Magyar költő, forradalmár, a magyar költészet egyik legismertebb alakja. Rövid élete alatt közel ezer verset írt, ebből körülbelül nyolcszázötven maradt az utókorra.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

1879. július 2-án született Tiszacsécsén. Magyar író, újságíró, szerkesztő, a 20. századi realista prózairodalom egyik legjelentősebb alakja.

Helyes! Helytelen!

1883. november 26-án Szekszárdon született költő, író, irodalomtörténész és műfordító, a 20. század jelentős magyar irodalmi alakja. Ki ő?

Helyes! Helytelen!

Nyíregyházán1878. október 21-én született, író, hírlapíró, a modern magyar prózaírás kiváló mestere. Gyakran használt álneveket. Ki ő?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Debrecenben született 1773. november 17-én. A magyar felvilágosodáskori irodalom egyik legjelentősebb költője. Tanárai a jövő tudósaként emlegették, „poeta doctusnak” is nevezték.

Helyes! Helytelen!

1909. május 5-én a budapesti Lipótvárosban született a magyar líra kiemelkedő képviselője. Ki ő?

Helyes! Helytelen!

Szombathelyen született 1913. június 22-én. Kossuth-díjas magyar költő, író, műfordító, irodalomtudós. Felesége Károlyi Amy költő volt.

Helyes! Helytelen!

Szabadkán 1885. március 29-én látta meg a napvilágot a Nyugat első nemzedékének kimagasló művésze, a XX. századi magyar széppróza és líra egyik legnagyobb alakja.

Helyes! Helytelen!

Kvíz: Tudod melyik magyar író mikor született?

Share your Results:

Jöhet a következő?