fbpx
Általános KvízekIrodalomKvízTesztTudáspróba

Irodalom kvíz: Melyik regény kezdődik így? Felismered egy mondatból?

Irodalom kvízünkben 10 híres regény első mondatát (néha tettünk kivételt) írtuk le. Mennyit ismersz fel belőle helyesen?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A debreceni Nagyerdőn volt az akkori időben egy híres tanya, többnyire diákok látogatták, jó boráért, jó gazdájáért, még Csokonai idejéből emlékezetes hely.

Helyes! Helytelen!

Dicsőség a magasban Istenünknek, Dicsérje őt a föld és a nagy ég, Ki egy szavával híva létre mindent, S pillantásától függ ismét a vég.

Helyes! Helytelen!

Azokat a nem éppen ritka napokat kivéve, amikor le sem feküdt, Sherlock Holmes általában későn kelt.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ki ne emlékeznék rá, hogy az 1866. esztendőt különös esemény, egy érthetetlen, rejtélyes természeti tünemény tette nevezetessé.

Helyes! Helytelen!

- Uram! A késemért jöttem! / - Hol hagyta? / - Valami matrózban. / - Milyen kés volt?

Helyes! Helytelen!

Verrières egyike Franche-Comté legcsinosabb kisvárosainak.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Egy hegylánc közepén keresztültörve tetejéről talapjáig, négymértföldnyi messzeségben; kétoldalt hatszáz lábtól háromezerig emelkedő magas, egyenes sziklafalak, közepett az óvilág óriás folyama, az Ister: a Duna.

Helyes! Helytelen!

Amikor még fiatalabb és sebezhetőbb voltam, apám néhány tanáccsal látott el. Azóta is sokszor elgondolkoztam rajtuk.

Helyes! Helytelen!

Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem.

Helyes! Helytelen!

Bizonyára örömmel hallod, hogy semmi baj nem zavarta meg a vállalkozás kezdetét, amelyet oly rossz előérzettel kísértél.

Helyes! Helytelen!

Irodalom kvíz: Melyik regény első mondata?

Share your Results:

Jöhet a következő?