Általános KvízekKvízTesztTörténelemTudáspróba

Történelem kvíz: 10 világot megváltoztató csata, de tudod hol zajlottak?

A következőkben 10 kvízkérdést teszünk fel világot megváltoztató, korszakot meghatározó csatákról. De tudod, melyik mai országban zajlottak? Lássuk, mennyi kérdésre tudsz helyesen válaszolni?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A waterlooi csata 1815-ben zajlott, és Napóleon utolsó jelentős csatája volt. De melyik mai országon belül található a csatatér?

Helyes! Helytelen!

A blenheimi csatát 1704-ben vívták, és a spanyol örökösödési háború egyik meghatározó csatája volt. De melyik modern országban található a csatatér?

Helyes! Helytelen!

A bastognei csata kulcsfontosságú volt a második világháborúban, de hol találjuk ma ezt a várost?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Az austerlitzi csatát 1805-ben vívták, és vitathatatlanul Napóleon legnagyobb győzelme volt. Melyik mai országban találnád meg a csatateret?

Helyes! Helytelen!

Az 1863-ban vívott gettysburgi csata az amerikai polgárháború keleti frontjának kulcsfontosságú csatája volt. Túl könnyű lenne arra válaszolni, hogy melyik országban vívták! Ehelyett nevezd meg azt az USA államot, ahol a csatatér található!

Helyes! Helytelen!

Kr.e. 331-ben a történelem egyik legragyogóbb győzelmére került sor. Nagy Sándor macedón hadserege a guagamelai csatában megsemmisítő vereséget mért egy akkora perzsa hadseregre, amely sokszorosa annak. Melyik mai országban találnád meg a csatateret?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A cannaei csata, amely ie. 216-ban történt a rómaiak és a karthágóiak között, a második pun háború kiemelkedő csatája volt. Hannibál, Karthágó seregének vezetője döntő vereséget mért egy fölényes római hadsereg felett. De melyik mai országban található a csatatér?

Helyes! Helytelen!

A normannok és a szászok között 1066-ban lezajlott hastingsi csata eredménye lehetővé tette Anglia utolsó sikeres invázióját. Túl könnyű lenne válaszolni, hogy melyik országban zajlott, szóval melyik angol megyében zajlott ez a csata?

Helyes! Helytelen!

Az 1805-ös trafalgari csata a britek és az egyesített francia és spanyol flották között vívott tengeri csata volt. Melyik mai ország partjainál zajlott ez a csata?

Helyes! Helytelen!

A dátum 1571, és a lepantói csatában a Szent Liga, a római katolikus államok szövetsége legyőzte a felkelő oszmán flottát. Melyik ország partvidékén zajlott le ez a döntő ütközet?

Helyes! Helytelen!

történelem kvíz: Hol történt a világon?

Share your Results:

Jöhet a következő?