Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Megunta a várakozást, szörnyű műizmokat növesztett a brazil testépítő

Aki szép nagy izmokat szeretne, az általában időt és energiát nem kímélve emelgetni a súlyokat a konditeremben, hisz nem egyik napról a másikra következnek be az efféle átalakulások. Egy brazil férfi azonban úgy gondolta, hogy túl türelmetlen ő ahhoz, hogy végig járja a kitaposott útvonalat és inkább csal egy „kicsit”. 

Romario dos Santos Alves egy amatőr brazil testépítő, aki sok más társához hasonlóan, jegyet váltott arra a bizonyos vonatra. Megunta a „lassú víz, partot mos” elvet, a konditeremben való izzadást és a kő kemény diétát. Eltökélt célja volt ugyanis, hogy nagyjából olyan izmokat növesszen, mint ami Hulknak van a ’A hihetetlen Hulk’ című filmből – a lehető legrövidebb idő alatt. 

Habár egyre ritkábban, de még mindig akadnak olyanok, akik doppingszerekhez nyúlnak (pl. szteroidok, hormonok, stimulánsok stb.), annak ellenére is, hogy nagyon veszélyes a használatuk. Van azonban még egy ennél is kockázatosabb módszer: a szintol (synthol) nevű olajféle, ami egyfajta vizuális „implantátumként” szolgál. Izomba való fecskendezésével térfogatnövelést lehet elérni, már ha ésszel alkalmazzák. Túlzott használata azonban könnyen természetellenes külsőt eredményezhet, mindamellett, hogy mennyi mellékhatása van.  

Romario annyira rákapott az ízére, hogy egyik injekciót lőtte be a másik után, és fel sem tűnt neki, hogy mennyire amorffá váltak az izmai – konkrétan ijesztgetni lehetett volna velük. 2013-ban pedig kishíján tragikus vége lett a mohóságának, mikor közölték vele, hogy lehet, hogy amputálni kell a karjait. Néhány kiváló orvosnak hála azonban ki tudták vágni a betonra keményedett izomszövetek egy részét. Megnyugtató érdekességek, hogy a férfi elvileg azóta már lejött a dologról és inkább a természetes módszerekkel próbálkozik.

További napi érdekességek.