Általános KvízekIrodalomKvízTesztTudáspróba

Irodalom kvíz: Melyik regény kezdődik így? Felismered egy mondatból?

Irodalom kvízünkben 10 híres regény első mondatát (néha tettünk kivételt) írtuk le. Mennyit ismersz fel belőle helyesen?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Ki ne emlékeznék rá, hogy az 1866. esztendőt különös esemény, egy érthetetlen, rejtélyes természeti tünemény tette nevezetessé.

Helyes! Helytelen!

Bizonyára örömmel hallod, hogy semmi baj nem zavarta meg a vállalkozás kezdetét, amelyet oly rossz előérzettel kísértél.

Helyes! Helytelen!

- Uram! A késemért jöttem! / - Hol hagyta? / - Valami matrózban. / - Milyen kés volt?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Verrières egyike Franche-Comté legcsinosabb kisvárosainak.

Helyes! Helytelen!

Amikor még fiatalabb és sebezhetőbb voltam, apám néhány tanáccsal látott el. Azóta is sokszor elgondolkoztam rajtuk.

Helyes! Helytelen!

Azokat a nem éppen ritka napokat kivéve, amikor le sem feküdt, Sherlock Holmes általában későn kelt.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Dicsőség a magasban Istenünknek, Dicsérje őt a föld és a nagy ég, Ki egy szavával híva létre mindent, S pillantásától függ ismét a vég.

Helyes! Helytelen!

Egy hegylánc közepén keresztültörve tetejéről talapjáig, négymértföldnyi messzeségben; kétoldalt hatszáz lábtól háromezerig emelkedő magas, egyenes sziklafalak, közepett az óvilág óriás folyama, az Ister: a Duna.

Helyes! Helytelen!

Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem.

Helyes! Helytelen!

A debreceni Nagyerdőn volt az akkori időben egy híres tanya, többnyire diákok látogatták, jó boráért, jó gazdájáért, még Csokonai idejéből emlékezetes hely.

Helyes! Helytelen!

Irodalom kvíz: Melyik regény első mondata?

Share your Results:

Jöhet a következő?