Általános KvízekIrodalomKvízTesztTudáspróba

Irodalom kvíz: Melyik irodalmi mű kezdődik így? Meg tudod mondani az első mondatból?

„A patakban két gyermek fürdik: egy fiú meg egy leány.” Na vajon tudod-e melyik regényből van? Irdalom kvízünkben most letesztelheted a tudásod. Meg tudod mondani melyik irodalmi mű első sorát olvasod?

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

"Tulajdonképpen ismeritek ti Tó-Bühlt? Tó-Bühlt, a hegyi falut? A Bühl-tavi Tó-Bühlt? Nem?"

Helyes! Helytelen!

"A kollégium nagy, komor, négyszögű épület. Voltaképpen csak az első része komor, a Nagytemplom felőli ősi épület, a hátulsó három szakasz, amely úgy van építve, hogy az egész egy négyszögű udvart zár be, inkább sivár."

Helyes! Helytelen!

"A Privet Drive 4. szám alatt lakó Dursley úr és neje büszkén állíthatták, hogy köszönik szépen, ők tökéletesen normálisak."

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

"1815-ben Charles-François-Bienvenu Myriel ur Digne püspöke volt. Körülbelül hetvenötéves aggastyán volt; a dignei püspöki széket 1806 óta foglalta el."

Helyes! Helytelen!

"Egy hegylánc közepén keresztültörve tetejéről talapjáig, négymértföldnyi messzeségben; kétoldalt hatszáz lábtól háromezerig emelkedő magas, egyenes sziklafalak, közepett az óvilág óriás folyama, az Ister: a Duna."

Helyes! Helytelen!

"Tüzesen süt le a nyári nap sugára Az ég tetejéről a juhászbojtárra."

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

"Háromnegyed egykor, épp abban a pillanatban, mikor a természetrajzi terem katedraasztalán hosszú és sikertelen kísérletek után végre-valahára, nagy nehezen, izgatott várakozás jutalmául a Bunsen-lámpa színtelen lángjában fellobbant egy gyönyörű, smaragdzöld csík, annak jeléül, hogy az a vegyület, melyről a tanár úr be akarta bizonyítani, hogy zöldre festi a lángot, a lángot csakugyan zöldre festette, mondom: pont háromnegyed egykor, épp abban a diadalmas minutumban megpendült a szomszéd ház udvarán egy zongora-verkli, s ezzel minden komolyságnak vége szakadt."

Helyes! Helytelen!

"A patakban két gyermek fürdik: egy fiú meg egy leány."

Helyes! Helytelen!

"Általánosan elismert igazság, hogy a legényembernek, ha vagyonos, okvetlenül kell feleség."

Helyes! Helytelen!

"Hol volt, hol nem volt, volt a világon egyszer egy körte-muzsika, amelyik arról volt nevezetes, hogy csak akkor szólt, ha jó gyerek fújta."

Helyes! Helytelen!

Melyik regény kezdődik így? Kvíz

Share your Results:

Jöhet a következő?